Ασυνείδητοι δηλητηριάζουν γάτες στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 20:58

Ασυνείδητοι δηλητηριάζουν γάτες στο Αργοστόλι

Update: Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, δυστυχώς έχουν καταγραφεί ακόμη 2-3 περισατικά στην ευρύτερη περιοχή.

Αρχική δημοσίευση

Αναγνώστης, μας καταγγέλει την δηλητηρίαση και την εξαφάνιση των γατών του από την περιοχή του Αρχάγγελου στο Αργοστόλι.

Συγκεκριμένα με μειλ που μας έστειλε αναφέρει: 

"ΜΑΝΙΑΚΟ ΚΤΗΝΟΣ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Καλημέρα σας και καλή χρονιά. Θα ήθελα να πω το ίδιο και για ‘μένα,αλλά ούτε ο προηγούμενος χρόνος μου έφυγε καλά, ούτε ο νέος μου μπήκε με τις καλύτερες διαθέσεις. Το αντίθετο θα ‘λεγα…

Την Δευτέρα 2/1/2017,κατά τις 1:30 το μεσημέρι, μου φαρμάκωσαν τη μικρή μου γατούλα με δόση πολύ ισχυρού δηλητήριου και αυτό δεν αμφισβητείται. Συγκεκριμένα, μόλις λίγα λεπτά πριν βγήκε από το σπίτι να κάνει τη συνηθισμένη βόλτα της και ήταν μια χαρά. Ομως όταν γύρισε άρχισε ξαφνικά να σπαρταράει σαν το ψάρι και να χτυπιέται ουρλιάζοντας και μέχρι να την πάω στην κτηνίατρο κυρία Σπυριδούλα Βαβάση η γατούλα ξεψύχησε στα χέρια μου. Η δε εικόνα της γάτας φρικώδης: αφροί και σάλια να βγαίνουν από το στόμα της, μάτια αλλήθωρα και το άσπρο μέρος των ματιών της έγινε μελανί,η γλώσσα της επίσης μελανιασμένη και έκανε ταυτόχρονα ούρα και κόπρανα λόγω του ότι το δηλητήριο της θέρισε το πεπτικό της σύστημα.

Και όλα αυτά ενώ ακόμα αγνοώ την τύχη της άλλης μου γάτας από το πρωινό της Πέμπτης 29/12/2016.Το πιο πιθανόν κάτ’ εμέ να είχε την ίδια τύχη από τον ίδιο θύτη, μόνο που εκείνη μου την εξαφάνισε από προσώπου γης ή δεν κατάφερε να επιστρέψει πίσω, ενώ η άλλη γατούλα πρόλαβε να γυρίσει στο σπίτι εκλιπαρώντας με σε βοήθεια.

Ζητάω συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο, αλλά το στέλνω για να λάβουν μέτρα προστασίας και οι υπόλοιποι κάτοχοι κατοικίδιων που διαμένουν στη γειτονιά μου για να μην έχουν τα ζωάκια και αυτών την τύχη των δικών μου. Επίσης σας παρακαλώ, αν είναι δυνατόν, να κοινοποιήσετε το κείμενο αυτό στο φιλοζωικό σύλλογο και σε όσες τοπικές ιστοσελίδες μπορείτε για να πάρει διάσταση το θέμα μήπως βρεθεί και συλληφθεί αυτό το δίποδο τέρας. Πρέπει να παρέμβει άμεσα ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ. Χθες ήταν τα δικά μου ζωάκια, αύριο ποιός ξέρει ποιός θα είναι ο επόμενος άτυχος ιδιοκτήτης κατοικίδιου ζώου;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Γεράσιμος"