Σε τροχιά ολοκλήρωσης το Μουσείο της Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 11:08

Σε τροχιά ολοκλήρωσης το Μουσείο της Σάμης

Με χτεσινό Δελτίο Τύπου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μας πληροφορεί πως, "εντάχθηκε στο "στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων 2014-2020 " η «Επισκευή και δημιουργία Αρχαιολογικής Συλλογής Σάμης και έκθεση ψηφιδωτών στην Κεφαλονιά», προϋπολογισμού 992.041,16 €, με δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς. 


Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται, μεταξύ άλλων η αποκατάσταση και λειτουργία του κτηρίου της Αρχαιολογικής Συλλογής Σάμης, η μόνιμη Έκθεση αρχαιολογικών ευρημάτων και ψηφιδωτών δαπέδων στον περιβάλλοντα χώρο κλπ. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως τις 30/04/2018.>>
Για το έργο και την ολοκλήρωσή του, μας είχε μιλήσει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, σε συνέντευξη που μας είχε δώσει στις 28/8/2016.
Να σημειώσουμε, πως ή εκτέλεση του έργου, ήταν στα "χέρια" του Υπουργείου Πολιτισμού και για αρκετά χρόνια "καρκινοβατούσε"!  Το καλοκαίρι που μας πέρασε, το έργο ανέλαβε η Π.Ι.Ν. και χτες είχαμε την χαρμόσυνη είδηση πως ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υπέγραψε την ένταξή του στο "Ε.Π. Ι,Ν, 2014-2020".
Να σημειώσουμε πως, η λειτουργία του Μουσείου- Αρχαιολογικής Συλλογής στη Σάμη, θα δώσει σημαντική ώθηση, στον πολιτιστικό αλλά και τουριστικό τομέα στη πόλη μας. Χιλιάδες είναι τα ευρήματα, που χρόνια τώρα, βρίσκονται σε αποθήκες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και "περιμένουν" την προβολή και ανάδειξή τους, εκεί όπου τους αξίζει.
Να υπενθυμίσουμε επίσης, πως η δημιουργία, Μουσείου - Αρχαιολογικής Συλλογής στη Σάμη, είναι ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της. Πριν μερικά χρόνια, για το θέμα αυτό, είχε συσταθεί, επιτροπή κατοίκων, μα αποκλειστικό αντικείμενο, τη προώθηση αυτού του αιτήματος.

Τάσος Καβαλλιεράτος.