Βουτιά θανάτου στην Ζάκυνθο - Επεσε με το αυτοκίνητό του από γκρεμό 120μέτρων

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 13:33

Βουτιά θανάτου στην Ζάκυνθο - Επεσε με το αυτοκίνητό του από γκρεμό 120μέτρων

Στη θλίψη βύθισε για άλλη μια φορά το νησί μας το άγγελμα του τραγικού τέλους που είχε για ένα συμπολίτη μας η μοιραία πτώση του με αυτοκίνητο σε γκρεμό ύψους 200 μέτρων στη περιοχή Σχίζα στο Καμπί.


Οι αιτίες που τον οδήγησαν στη βουτιά θανάτου παραμένουν αδιευκρίνιστες, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για αυτοκτονία και όχι για πιθανή εγκληματική ενέργεια.
Όλα ξεκίνησαν όταν ιδιοκτήτης ταβέρνας ειδοποίησε τις αρχές πως ένα κόκκινο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο πέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα κυριολεκτικά μέσα από την αυλή της επιχείρησής του και αφού ισοπέδωσε τα σιδερένια προστατευτικά πλέγματα έπεσε στο κενό.
Η κινητοποίηση ήταν άμεση και η επιχείρηση εντοπισμού και ανάσυρσής του ολονύχτια. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν σκάφη από το Πόρτο Βρώμη και στη συνέχεια του Λιμενικού όπου μετέφερε και τον δύτη. Είχαν ήδη εντοπίσει ότι εντός του αυτοκινήτου που είχε φτάσει σε βάθος 3 μέτρων βρισκόταν ένας νεαρός άνδρας.
Αφού ο δύτης τον ανέσυρε, επιβίβασαν τη σορό στο σκάφος του Λιμεναρχείου και τη μετέφεραν στο λιμάνι του νησιού και από εκεί στο νοσοκομείο για το τραγικό έργο της αναγνώρισης του.

aytoktonia_kampi-6

Το χρονικό
20.45 | Ήταν η στιγμή που ξεκίνησαν όλα και σήμανε συναγερμός σε Λιμεναρχείο και Πυροσβεστική από τηλεφώνημα που δέχθηκαν για πτώση αυτοκινήτου σε γκρεμό στο Καμπί. Η κλήση έγινε από ιδιοκτήτη ταβέρνας της περιοχής ο οποίος φέρεται να είναι μάρτυρας του περιστατικού, καθόσον ανέφερε πως είδε το αυτοκίνητο να κινείται με υπερβολική ταχύτητα. Περιγράφοντας το περιστατικό τόνισε πως “είδα ένα κόκκινου χρώματος ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο να κινείται με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα να προσκρούει στα σιδερένια προστατευτικά πλέγματα και αφού τα ισοπέδωσε να πέφτει από το γκρεμό στο κενό και να καταλήγει στη θάλασσα”.

21.00 | Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού του οχήματος που έπεσε από ύψος 200 περίπου μέτρων. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν από το Λιμεναρχείο στην θαλάσσια περιοχή, ενώ από ξηράς έγινε επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

aytoktonia_kampi-1

21.45 | Η Πυροσβεστική φτάνει στο σημείο που έπεσε το αυτοκίνητο στο γκρεμό και έχοντας οπτική επαφή το εντόπισε σε βάθος 3 μέτρων περίπου. Την ίδια στιγμή και μέχρι να φτάσει το Λιμενικό, προσεγγίζει ιδιώτης ιδιοκτήτης σκάφους από το Πόρτο Βρώμη. Δίνει τις πρώτες πληροφορίες που αναφέρουν πως “στο αυτοκίνητο επιβαίνει ένας νεαρός άνδρας που δείχνει να μην βρίσκεται στη ζωή”. Ανοιχτά εξακολουθούν να παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα για το υπο ποιες συνθήκες συνέβη το ατύχημα.

22.35 | Στο σημείο φτάνει το σκάφος του Λιμενικού ενώ η Πυροσβεστική πάνω από τη Σχίζα προσπαθεί να φωτίσει και να ελέγξει την περιοχή του συμβάντος. Στο σημείο αναμένεται δύτης όπου θα επιχειρήσει να ανασύρει τον οδηγό και να ελέγξει εάν υπάρχουν άλλοι επιβαίνοντες.

aytoktonia_kampi-5

22.50 | Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, πιθανόν να πρόκειται για συμπολίτη μας ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε απασχολήσει την μικρή κοινωνία στο Καμπί. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, άνδρες του Α.Τ. Κατασταρίου είχαν κληθεί να διερευνήσουν λόγους που ήθελαν ο εν λόγο άνδρας να κινείται προβληματισμένος και περίεργα στην περιοχή του Μυκηναϊκού Νεκροταφείου. Τίποτε όμως δεν είναι επίσημα επιβεβαιωμένο.

aytoktonia_kampi-3

23.50 | Ολοκληρώνεται η διαδικασία ανάσυρσης της σορού από δύτη και ο έλεγχος εντός της καμπίνας του αυτοκινήτου όπου βρέθηκε το ασφαλιστήριο του ΙΧ που φέρει το όνομά του αλλά εάν δεν γίνει ταυτοποίηση δεν ανακοινώνεται τίποτα.

00.30 | Ξεκινά η μεταφορά της στο λιμάνι του νησιού, αντί της αρχικής απόφασης να μεταφερθεί στο πόρτο βρώμη και από εκεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Στο λιμάνι αναμένεται να φτάσει στις 3 το ξημέρωμα.

aytoktonia_kampi-4

02.45 | Η άφιξη της σορού αναμένεται να καθυστερήσει μια ώρα και να αφιχθεί στις 4 λόγω μικρής βλάβης στο σκάφος του λιμενικού

Η αναγνώριση
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Αστυνομίας και Λιμεναρχείου το σκάφος με τη σορό αναμένετο να φτάσει στο λιμάνι μετά τις 4 το ξημέρωμα. Εκεί θα το παραλάμβανε ασθενοφόρο προκειμένου να το μεταφέρει στο Νοσοκομείο. Ακολούθως, και εφόσον όλα είναι έτοιμα, οι Αστυνομικές Αρχές θα καλούσαν τον πατέρα του, με βάση το αναγραφόμενο στο ασφαλιστήριο όνομα, να προβεί στην αναγνώριση του προσώπου.

aytoktonia_kampi-7

imerazante.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250