Ανακοίνωση απο την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ελειού-Πρόννων

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 10:41

Ανακοίνωση απο την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ελειού-Πρόννων


 “ Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε τέτοια μέτρα και θα ήθελα τη δική σας υποστήριξη. Θα ήταν βοηθητικό.”

Με αυτό το τρόπο έκλεισε την ομιλία του στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος , δηλώνοντας την πολιτική ατζέντα που θα ακολουθήσει η ειδησεογραφία της επόμενες μέρες, έως το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Είναι καλό για την ιστορική μνήμη να θυμηθούμε πως ξεκίνησαν όλα, για να βρεθούμε σήμερα μπροστά, σε αυτή την παράλογη απαίτηση του Βερολίνου, για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% .

Λίγο πριν κερδίσει τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ, κυκλοφορούσε στην ειδησεογραφία εκείνης της περιόδου το “e-mail Χαρδούβελη” .Ο Χαρδούβελης διετέλεσε, Α) Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Σαμαρά από το Νοέμβριο του 2011 έως το Μάιο του 2012 και Β) Υπουργός Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2004 και μετά. Επίσης έβγαζε, τα χρήματά του στο εξωτερικό, εκείνη την περίοδο, μιας και απογειωνόταν η οικονομία της xώρας....σύμφωνα πάντα με την Εισαγγελική έρευνα που έλαβε χώρα στις 20 Ιανουαρίου του 2015.

Ο Χαρδούβελης λοιπόν ξεκινώντας το e-mail του , ανέφερε ότι “ Η Αθήνα δεσμεύεται χωρίς κανέναν όρο για πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ το 2016”.
Καταλαβαίνει ο καθένας τι θα συνέβαινε στη χώρα αν τις εκλογές αυτές δεν τις είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ήταν το διακύβευμα των εκλογών του 2015, η απόλυτη φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού , το οποίο επιδιώκεται και σήμερα, με την, επιμονή του Σόιμπλε, για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Αυτή τη προίκα καλείται ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει σήμερα και ενώ τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα, συνεχίζουν χωρίς αιδώ, να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, συντασσόμενοι με το Βερολίνο, οι Πρωτεργάτες αυτής της κατάστασης...

Κανένας οικονομολόγος στον κόσμο δεν βγαίνει να υπερασπιστεί το 3,5% , ούτε ακόμα το ΔΝΤ που διά του εκπροσώπου του Gerry Rise,ο οποίος, δήλωσε ότι: “ Το ΔΝΤ δεν ζητάει επιπλέον λιτότητα , στηρίζουμε ένα πρόγραμμα με στόχο 1,5% ,πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτός είναι ο επιθυμητός στόχος μας...αλλά αν οι Ευρωπαίοι και η Ελλάδα αποφασίσουν να προχωρήσουν με ένα υψηλότερο πλεόνασμα , μπορούμε να το δεχτούμε εφ' όσον υποστηριχθεί από διαρθρωτικά μέτρα. Ως ΔΝΤ πρέπει να εξασφαλίσουμε μέτρα για το 3,5%.”

Σε αυτή τη λυσσαλέα επίθεση στην Κυβέρνηση και στο ΣΥΡΙΖΑ, θα ξανααπαντήσει ο Ελληνικός λαός όπως πρέπει, να είστε σίγουροι...

Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ

ΕΛΕΙΟΥ- ΠΡΟΝΝΩΝ




00 inkefalonia general ad 300X250