Εκστρατεία του WWF στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 12:08

Ο Βύρωνας και η Γλυκερία, εθελοντές του WWF

Ο Βύρωνας και η Γλυκερία, εθελοντές του WWF

Εκστρατεία πραγματοποιούν αυτές τις μέρες στην Κεφαλονιά εθελοντές του ελληνικού τμήματος του διεθνούς οργανισμού για την προστασία της φύσης WWF.

Στόχος η ενημέρωση για τις δράσεις του οργανισμού και η εξεύρεση εθελοντών που θα συνδράμουν οικονομικά. 

Η καμπάνια ενημέρωσης για το WWF που πραγματοποιείται στο Λιθόστρωτο, μπροστά από την εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή.

  • Ειδικός εξοπλισμός για τις εθελοντικές ομάδες

Αξίζει να σημειωθεί ότι το WWF ανέλαβε την πρωτοβουλία διανομής ειδικού, πυρίμαχου εξοπλισμού σε εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας ανά την Ελλάδα , ανάμεσα στις οποίες οι ομάδες Ελειού , Ερίσου και Πυλάρου.
Ο εξοπλισμός διατέθηκε μετά από την καταγραφή των αναγκών από το WWF και αγοράστηκε με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από δωρεές Ιδρυμάτων (Λάτση κα)
Παράλληλα, το WWF πραγματοποιεί εκπαίδευση των μελών των εθελοντικών ομάδων με στόχο την αποτελεσματικότερη πυρόσβεση και την προστασία από τους κινδύνους της πυρκαγιάς.

  • Καταγραφή υγροτόπων

Το WWF θα προχωρήσει αυτές τις μέρες σε καταγραφή 3 υγροτόπων στην περιοχή του Ληξουρίου ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της φύσης από ανθρώπινες ενέργειες που μπορούν να τη θέσουν σε κίνδυνο.
Οι 3 υγρότοποι συμπεριλαμβάνονται σε ένα σύνολο 800 ανά την Ελλάδα, τους οποίος το WWF παρακολουθεί διαρκώς.

Χρήστος Λαμπράκης