Επιτροπή Φορέων Αγώνα: Οι αποφάσεις της σύσκεψης για μέτρα υπέρ των σεισμοπλήκτων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 05:24

Επιτροπή Φορέων Αγώνα: Οι αποφάσεις της σύσκεψης για μέτρα υπέρ των σεισμοπλήκτων

 Επιτροπή Φορέων Αγώνα

Η σεισμόπληκτη Παλική αποφασισμένη να διεκδικήσει το δίκιο της

Οι μαζικοί φορείς της Παλικής και ιδιαίτερα η εκπαιδευτική κοινότητα (σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, διευθυντές και μέλη συλλόγων διδασκόντων) έδωσαν το «παρών» στην πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα για τη διεκδίκηση λύσεων στα χρονίζοντα – οξυνόμενα προβλήματα των σεισμόπληκτων. Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Πρόεδρος του ΕΚΚΙ Γ. Γαβρίλης ενώ το πλαίσιο αιτημάτων για τα σχολεία παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ Δ. Γεωργόπουλος. Ε

κ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Παλικής παρενέβη ο Β. Βαλλιάνος. Παραβρέθηκε, επίσης, η Πρόεδρος και στελέχη της Ένωσης Γονέων και ο Γ. Κουρούκλης εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Κεφαλονιάς. Η συζήτηση ήταν πλούσια, με συμμετοχή του κόσμου και επίκεντρο τα προβλήματα των σχολείων αλλά και συνολικότερα όλες τις βασικές υποδομές (εργατικές κατοικίες, νοσοκομείο, οδικό δίκτυο, πολιτιστικά μνημεία κοκ) που βρίσκονται σε τέλμα.

Καυτηριάστηκε η πολιτική της κυβέρνησης να ανάγει τη χρόνια υποχρηματοδότηση των αναγκών των σεισμοπλήκτων σε προβλήματα «γραφειοκρατίας», ενώ στελέχη της όπως και η τοπική βουλευτής προσπαθούν, με απλή καταγραφή κάποιων πλευρών προβλημάτων, να εμφανιστούν ότι διεκδικούν λύσεις!!!

Με τον τρόπο αυτό, σχεδιασμένα διολισθαίνουν τα αιτήματα σε επουσιώδη πλευρές, αποπροσανατολίζουν, καλλιεργούν τη ατομική ευθύνη και προσπαθούν να περάσουν την ηττοπάθεια και το ρεαλισμό της υποταγής στο λαό. Στην ίδια κατεύθυνση είναι και οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής (ΝΔ), που λειτουργούν συμπληρωματικά στην κυβέρνηση. Από κοινού αποδέχονται την επιλεξιμότητα της ΕΕ και δίνουν τα πάντα για την ενίσχυση της κερδοφορίας της επιχειρηματικής δράσης, μακριά από την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Η κλοπή των χρημάτων των κωδικών για τους σεισμόπληκτους, η απουσία αντισεισμικής –αντιπλημμυρικής προστασίας, η απουσία μέτρων, απορρέει από τη γενική γραμμή πλεύσης. Ο λαός της περιοχής, τονίστηκε, πρέπει - μέσα από συλλογικές μαζικές διαδικασίες - να συνεχίσει να βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες του χωρίς εκπτώσεις και να απαιτεί λύσεις κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική. Στη συγκέντρωση επιβεβαιώθηκε το συνολικό διεκδικητικό πλαίσιο και το πλαίσιο αιτημάτων για την παιδεία.

Για το πρόγραμμα δράσης συμφωνήθηκε να «ανοίξει» οργανωμένα η συζήτηση στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία της περιοχής και στα σχολεία. Στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη να υπάρξει αποφασιστική παρουσία των σεισμοπλήκτων. Για τη συνέχεια κατατέθηκαν προτάσεις για εκδήλωση στο Ληξούρι με απαίτηση να πάρουν θέση οι αρμόδιοι αλλά και για «κλείσιμο» της πόλης και μαζική κινητοποίηση. Όπως τονίστηκε πρέπει να υπάρχει προετοιμασία για αγώνα με συνέχεια, ανάλογο των οξυμένων προβλημάτων.