ΕΛΜΕ-ΚΙ: Παράσταση στη ΔΔΕ Κεφαλονιάς για κάλυψη κενών στο ΓΕΛ Κεραμειών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 09:02

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Παράσταση στη ΔΔΕ Κεφαλονιάς για κάλυψη κενών στο ΓΕΛ Κεραμειών

 

Το Προεδρείο και μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, καθώς και εκπαιδευτικοί που πήραν μέρος στην απεργία στο δημόσιο, στήριξαν την παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Κεραμειών στην τοπική ΔΔΕ, προκειμένου να διεκδικηθεί η στελέχωση του σχολείου. Η συνάντηση έγινε με τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Μιχόπουλο, αφού ο Διευθυντής Εκπαίδευσης απουσίαζε.

Εκ μέρους της ΕΛΜΕ-ΚΙ επισημάνθηκε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 22 κενά εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας συνολικά στο Νομό, οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονται στα σχολεία από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Στο ΓΕΛ Κεραμειών θα ήταν διαφορετική η κατάσταση σήμερα αν η κυβέρνηση δεν περιόριζε τις προσλήψεις αναπληρωτών σε 16000 φέτος (από 23000 πέρσι). Επίσης διαφορετική θα ήταν η κατάσταση αν η Διεύθυνση δεν είχε αποκρύψει (στην αρχική φάση τοποθετήσεων αναπληρωτών) το κενό αποσπασμένου οργανικά ανήκοντος θεολόγου και αν δεν είχε «καρατομήσει» την οργανική θέση μαθηματικού του ΓΕΛ.

Στη συνάντηση απαιτήθηκε η άμεση κάλυψη όλων των ωρών, για όσο διάστημα υπάρχει ανάγκη οιασδήποτε αναπλήρωσης. Τονίστηκε πως είναι μέγιστη υποκρισία από πλευράς κυβέρνησης – διοίκησης από τη μια να τιμωρούνται οι μαθητικοί αγώνες με περικοπές περιπάτων (και άλλα μέτρα) και από την άλλη να θεωρείται φυσικό να χάνονται εκατοντάδες ώρες από την απουσία εκπαιδευτικών που έπρεπε να είχαν διοριστεί με ευθύνη της κυβέρνησης. Η έννοια της αναπλήρωσης έχει μετατραπεί από την έννοια της κάλυψης έκτακτων προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στην ιεραρχημένη κάλυψη κάποιων από τις μόνιμες ελλείψεις. Παράλληλα, αναφέρθηκε η άμεση ή έμμεση πίεση που ασκείται με αυτόν τον τρόπο στους συναδέλφους να λύσουν το πρόβλημα με οποιονδήποτε τρόπο οι ίδιοι (πχ υπερωρίες, απογευματινά μαθήματα κοκ). Πρακτικά ένας εκπαιδευτικός δεν δικαιούται ούτε να αρρωστήσει για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Τέλος, ζητήθηκε να υπάρξουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού σε όλη την κλίμακα του Νομού.

Σε ανάλογο τόνο ήταν και οι τοποθετήσεις των γονέων. Όπως είπε χαρακτηριστικά μια μητέρα «με αυτόν τον τρόπο σπρώχνετε τα παιδιά μας στα φροντιστήρια» και συμπλήρωσε «τι να πω στο παιδί μου που είναι στη β’ λυκείου και ρωτά τι θα γίνει με τις απώλειες μαθημάτων σε μάθημα που την επόμενη χρονιά θα εξεταστεί πανελλαδικά;».

Μετά από έντονη διαλογική συζήτηση ο κ. Μιχόπουλος, αφού τελικά αναγνώρισε πως όσα ειπώθηκαν είναι εύλογα, δεσμεύθηκε να μεταφέρει στο Διευθυντή Εκπαίδευσης την απαίτηση για άμεση κάλυψη των κενών στο ΓΕΛ Κεραμειών, καθώς και τις προτάσεις ΕΛΜΕ και γονέων γι’ αυτό.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ τονίστηκε ότι είμαστε σε επιφυλακή για την κάλυψη αυτή τη βδομάδα των κενών, με ετοιμότητα και συλλογικές διαδικασίες από τα κάτω. Εάν αυτό δε συμβεί ΕΛΜΕ-ΚΙ και Σύλλογος Γονέων θα απευθύνουμε κάλεσμα σε μαθητές – γονείς και εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Κεραμειών για μαζική κινητοποίηση στη ΔΔΕ τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη και ώρα 2 μμ.

Αργοστόλι 24/11/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία



00 inkefalonia general ad 300X250