Γεράσιμος Βασιλάτος: «Κερδίζουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια στηριζόμενοι στην επιστήμη μας, στην κοινωνία , στους συνάδελφους μας»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 10:32

Γεράσιμος Βασιλάτος: «Κερδίζουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια στηριζόμενοι στην επιστήμη μας, στην κοινωνία , στους συνάδελφους μας»

 

ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ!

Η περίοδος των τελευταίων χρόνων ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος σχεδόν για το σύνολο της κοινωνίας. Ο κλάδος μας όμως λόγω και των στρεβλώσεων της υποτιθέμενης ανάπτυξης πολλών δεκαετιών έχει πληγεί πολύ περισσότερο από άλλους κλάδους.

Η σημερινή κρίση  δεν είναι μόνο οικονομική αλλά αγγίζει και άλλες πλευρές και  εκφράζεται με μια γενικευμένη αμφισβήτηση  των οργάνων  εκπροσώπησης των μηχανικών . Η  δυσπιστία αυτή εντείνεται  λόγω της  διοίκησης των τελευταίων χρόνων , η οποία έδωσε ρεσιτάλ αδιαφάνειας , αυταρχισμού φτάνοντας μέχρι και σε μηνύσεις και αγωγές σε συναδέλφους για τη συνδικαλιστική τους δράση όταν αυτή αποκάλυπτε τα πεπραγμένα τους.  Ποτέ άλλοτε η ηγεσία του κεντρικού ΤΕΕ δεν ήταν τόσο σκοτεινή, τόσο μακριά από τους συναδέλφους και τόσο κοντά σε άλλου είδους συμφέροντα.

Το τραγικό είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που η απαίτηση για δημοκρατία, για απασχόληση, για αναβάθμιση των γνώσεων των επιστημόνων, για αλληλεγγύη ,για  μια διαφορετική οργάνωση  και  συγκρότηση είναι άμεση και επιτακτική.

Εμείς λοιπόν σαν Ενωτική Αριστερή Κίνηση στο τοπικό ΤΕΕ ,αλλά και σαν Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία –Οικολόγοι μηχανικοί-Συνεργαζόμενοι στο πανελλαδικό,  καλούμε τους συναδέλφους μας να στηριχτούν στην κοινή τους δύναμη , στον πλούτο των γνώσεων τους , στην μεγάλη συλλογική  εμπειρία τους και μαζί με τους νεώτερους συναδέλφους  να δώσουμε τη μάχη για όλους μας. Να μετρηθούμε την Κυριακή και να δώσουμε μήνυμα ελπίδας και υπόσχεσης  ο ένας στον άλλο και όλοι μαζί στους νέους συναδέλφους μας που λείπουν από τη χώρα εργαζόμενοι στο εξωτερικό . Να γίνουμε μαζικά φορείς μηνύματος αλληλεγγύης, διαφάνειας  , εκσυγχρονισμού και δημοκρατίας. Να δώσουμε μήνυμα στην κοινωνία ότι μπορούμε να είμαστε όρθιοι , με ψηλά το κεφάλι και να επαναφέρουμε τους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς μας φορείς στο επίπεδο που αξίζει στην πλατιά πλειοψηφία των μαχόμενων μηχανικών. Σήμερα  εκτός από καινοτόμες  προτάσεις  έχουμε ανάγκη την επαναδιατύπωση αρχών και αξιών που έβαλαν στο γύψο (για να θυμηθούμε και την ιστορία των ημερών)  για πολλά χρόνια ,ευρύτατα τμήματα των συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Με εκτίμηση
Βασιλάτος Γεράσιμος
Αρχιτέκτων