Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Νικ. Βιβλάκης στον Inkefalonia 89,2: «Προσλήψεις κάναμε, αλλά προσωπικό δεν έχουμε!»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 14:32

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Νικ. Βιβλάκης στον Inkefalonia 89,2: «Προσλήψεις κάναμε, αλλά προσωπικό δεν έχουμε!»

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ. Νικόλαος Βιβλάκης μίλησε στον Inkefalonia 89,2 και την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας στο νησί μας.

Ο κ. Βιβλάκης υποστήριξε πως παρά το γεγονός ότι έγιναν προσλήψεις για να έρθει προσωπικό στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί με αποτέλεσμα να παραμένει υποστελεχωμένο.

«Είμαστε σε μία δύσκολη εποχή. Οι πόροι δεν είναι πολλοί και πρέπει με φειδώ και περίσκεψη να τους αξιοποιήσουμε. Ευχαριστώ όσους ευεργετούν το Νοσοκομείο, όμως είναι δύσκολο να... σχεδιάζω την πορεία του Νοσοκομείου με βάση τις δωρεές. Πρέπει να υπάρχουν σταθεροί πόροι.

Αυτό που είναι άσχημο είναι ότι δεν πήγαμε καλά στις προσλήψεις.Παρά το γεγονός ότι έγιναν προσλήψεις, το προσωπικό έκανε χρήση των ευεργετικών όρων που υπάρχουν (προστασία οικογένειας και μητρότητας) και ακόμα δεν έχει εμφανιστεί στην Κεφαλονιά. Το ίδιο γίνεται και με τους γιατρούς. Την περασμένη Πέμπτη έγιναν οι κρίσεις για τους δύο νέους παθολόγους που θα στελέχωναν το Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς και αυτοί που επιλέχθηκαν δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό. Πλέον πρέπει να ξαναγίνει η διαδικασία, η οποία έχει γραφειοκρατία και είναι χρονοβόρα. Έχουν γίνει προσπάθειες να έρθει προσωπικό αλλά... » ΄ήταν τα λόγια του.

Ο κ. Βιβλάκης, μίλησε επίσης και για άλλα ζητήματα του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, όπως και την στελέχωση του Φαρμακείου, και με δεύτερο Φαρμακοποιό, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τις εφημερίες των γιατρών και την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν καθημερινά γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό για να κρατήσουν το νοσοκομείο σε αξιοπρεπές επίπεδο.

Ακούστε παρακάτω τα όσα ενδιαφέροντα είπε ο κ. Βιβλάκης 

https://www.youtube.com/watch?v=BrG3OiavuA4