"ΚΡΑΝΗ": Πρόσκληση συμμετοχής στο Ελληνογαλλικό φόρουμ για την Ενέργεια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 08:32

"ΚΡΑΝΗ": Πρόσκληση συμμετοχής στο Ελληνογαλλικό φόρουμ για την Ενέργεια

 

Έναν χρόνο μετά τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας, η πρεσβεία της Γαλλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ελληνο-γαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, οργανώνουν το πρώτο επιχειρηματικό φόρουμ για την ενέργεια, το περιβάλλον και την καινοτομία, στις 24 και 25 Νοεμβρίου.

«Το μήνυμά μου», λέει ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Κριστόφ Σαντεπί, που είναι η ψυχή της πρωτοβουλίας, «είναι ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει». Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις 15 Νοεμβρίου για την αναγγελία του φόρουμ, τόνισε την παρουσία στην Ελλάδα 100 γαλλικών επιχειρήσεων που απασχολούν 13.000 εργαζόμενους και τη δέσμευση της γαλλικής πλευράς να διατηρήσει και να αυξήσει τις θέσεις απασχόλησης.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γάλλος πρέσβης ανέφερε: «Την πρώτη ημέρα θα διεξαχθεί το Επιχειρηματικό Συνέδριο με θέμα την ενέργεια και το περιβάλλον. Τομείς πολλά υποσχόμενοι για την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ευρώπη.

Όλες οι μεγάλες γαλλικές επιχειρήσεις του κλάδου θα έρθουν στην Αθήνα για να συναντήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και τις αρχές, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας. Τη δεύτερη ημέρα, στο φόρουμ της καινοτομίας, θα συναντηθούν το ελληνικό οικοσύστημα με το γαλλικό οικοσύστημα που βρίσκονται στην κορυφή της καινοτομίας στην Ευρώπη.

Θα έρθουν 75 επικεφαλής γαλλικών δικτύων, start ups, clusters, θερμοκοιτίδων, ερευνητικών εργαστηρίων, για να συναντήσουν τους Έλληνες ομολόγους τους. Φιλοδοξία μας είναι όχι μόνον να συζητήσουμε, αλλά να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας μόνιμης πλατφόρμας, εικονικής αρχικά, της ελληνογαλλικής καινοτομίας, όπου θα αξιολογείται το ενδιαφέρον για τις διάφορες ιδέες. Μετά την 25η Νοεμβρίου, θα κατασκευάσουμε την πλατφόρμα που θα βάλει τα δύο οικοσυστήματα, το ελληνικό και το γαλλικό να δουλέψουν μαζί και δυναμικά».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ, καλεί όποιον επιχειρηματία του νησιού ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο Forum,  να επικοινωνήσει με τον Κωνσταντίνο Πρέντζα στο τηλέφωνο 697 855 4144.

Εκ της ΚΡΑΝΗΣ

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γραμματέας

Σταύρος Σπαθής                                                             Μαρία Σκλαβουνάκη




00 inkefalonia general ad 300X250