«Κράνη»: Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και Χωριό στην πλ. Καμπάνας και «δυνατά» ονόματα στις εκδηλώσεις

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 12:01

«Κράνη»: Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και Χωριό στην πλ. Καμπάνας και «δυνατά» ονόματα στις εκδηλώσεις

Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς, η συζήτηση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου «Η Κράνη» , όσον αφορά τις προετοιμασίες για τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα του νησιού.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της «Κράνης» ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο Σταύρο Σπαθή ότι φέτος τόσο το Χριστογεννιάτικο Χωριό, όσο και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα στηθούν στην πλατεία Καμπάνας.

Εκεί θα εγκατασταθούν 25 σπιτάκια και αν δεν χωρέσουν, ενδεχομένως να τοποθετηθούν κάποια τόσο στην πλατεία Ταχυδρομείου, όσο και στον Άγιο Από εκεί και πέρα συζητήθηκαν οι αναλυτικά οι εκδηλώσεις που θα κάνει «Η Κράνη» και οι ημερομηνίες αυτών.

Όπως τονίστηκε, έχουν «κλείσει» να έρθουν, οι Master Tempo (11 ή 12 Δεκεμβρίου την ημέρα ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου), οι OtherView (στις 23 ή 24 Δεκεμβρίου), ενώ στην «Λευκή Νύχτα» που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα 27 ή 28 Δεκεμβρίου γίνεται προσπάθεια να έρθουν στην Κεφαλονιά είτε οι Stavento μαζί με την Μελίνα Ασλανίδου, είτε οι Vega.

Πρόταση για άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από ΑμέΑ

Όπως τονίστηκε και από τον Ιάκωβο Νιφοράτο, «στόχος της Κράνης θα είναι να κατέβει ο κόσμος στην αγορά εκείνες τις μέρες » μάλιστα ο κ. Νιφοράτος πρότεινε : «Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, να το ανάψουν παιδιά ΑμέΑ, μαζί με τις Χορωδίες της Κεφαλονιάς , καθώς στόχος είναι να γίνει μία Χριστουγεννιάτικη φιέστα γύρω από τα παιδιά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της «Κράνης» Σταύρος Σπαθής τόνισε πως «έχει γίνει πρόταση στην ΚΕΔΗΚΕ να καλύψει τα ηχητικά των συναυλιών και θα έχει απάντηση από τον πρόεδρό της Άγγελο Κωνσταντάκη τις επόμενες ημέρες, ενώ με την χρηματική βοήθεια του Επιμελητηρίου θα αγοραστούν γλυκά ώστε ο κόσμος να παίρνει κέρασμα όταν θα κυκλοφορεί στο Λιθόστρωτο και σε άλλους δρόμους του Αργοστολίου».

Στο τραπέζι, πάντως, έπεσε και η ιδέα για “Black Friday” που είναι πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό και θέλει τα καταστήματα να επιλέγουν μία Παρασκευή για να στείλουν τις τιμές στο... πάτωμα!

Πάντως, λίγοι επαγγελματίες μέλη του συλλόγου, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και έδωσαν το παρών στο Επιμελητήριο για την... εορταστική συζήτηση.

Οριστικές αποφάσεις και πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες.

kr 2kr 3kr 4kr 5


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250