Διακόπτεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κεφαλονιάς - Πάτρας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016 15:45

Διακόπτεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κεφαλονιάς - Πάτρας

Διακόπτεται από αύριο, Τρίτη, πρώτη Νοεμβρίου η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης με την Πάτρα, σύμφωνα και με το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της εταιρείας IONIANGROUP.

Όπως πρώτο σας είχε ενημερώσει το INKEFALONIA.GR, η εταιρεία θα πραγματοποιήσει την ετήσια συντήρηση των πλοίων Mare Di Levanteκαι Fior di Levante, η οποία επιτάσσει την υποχρεωτική διακοπή των δρομολογίων.

Πρόθεση της εταιρείας, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν τα στελέχτη της, είναι η γραμμή να επιστρέψει σε περίπου δυο μήνες.

Η παρουσία της IONIAN GROUP στη γραμμή συνέβαλε τα μέγιστα στην βελτίωση της τουριστικής εικόνας της Σάμης και της Κεφαλονιάς γενικότερα.

Οι Σαμικοί, όπως και όλοι Κεφαλονίτες όμως επιζητούν σταθερή σύνδεση του νησιού μας με την Αχαϊκή πρωτεύουσα όλο το χρόνο.

https://www.youtube.com/watch?v=vlHqPDgAV8I

Η σημαντική τουριστική καμπάνια στα media συνέβαλε στην ανάπτυξη της γραμμής.

 

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσαν οι Ιθακήσιοι της Πάτρας, αναφορικά με την διακοπή της ακτοπλοϊκής γραμμής 

ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής

ΚΟΙΝ: 1. Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων

2. Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ιθάκης
3. Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου
Πατρέων
4. Εταιρεία ΙΟΝΙΑN GROUPS

ΘΕΜΑ: Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ιθάκης με την Πάτρα
Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα την ανακοίνωση της Εταιρείας ΙΟΝΙΑΝ GROUPS, με την οποία γνωστοποιεί τη διακοπή των δρομολογίων της στην ακτοπλοϊκή γραμμή ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ- ΙΘΑΚΗ.
Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το γεγονός ότι η ΙΘΑΚΗ αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ απομονώνεται εντελώς και μάλιστα στους πλέον ευαίσθητους μήνες του έτους.

Δεν κατανοούμε τους λόγους της διακοπής των δρομολογίων και δεν αποδεχόμαστε τις ανεπίσημες ανακοινώσεις της για την δήθεν προγραμματισμένη ετήσια επισκευή του πλοίου της. Η εν λόγω εταιρεία όφειλε να έχει προνοήσει να αντικαταστήσει το πλοίο με άλλο, όπως έπραξε και τους καλοκαιρινούς μήνες (ενοικίαση πλοίου), όπου η κίνηση ήταν αυξημένη και το όφελος της εταιρείας αρκετά μεγάλο. Επίσης, όφειλε να γνωρίζει ότι, όταν μια εταιρεία αποκτά από το αρμόδιο συμβούλιο του Υπουργείου σας τα δικαιώματα μιας ακτοπλοϊκής γραμμής, σημαίνει ότι τα διατηρεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τους μήνες που την συμφέρει.

Σας παρακαλούμε θερμά να παρέμβετε αποκαθιστώντας την τάξη. Σας γνωρίζουμε ότι τα συμφέροντα των πολιτών της Ιθάκης αλλά και της Κεφαλονιάς είναι με την πόλη της Πάτρας (ιατρική περίθαλψη, φοίτηση πολλών νέων μας στο Πανεπιστήμιο και στο ΑΤΕΙ της Πάτρας κτλ.) καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο Πρόεδρος

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΚΑΡΑΝΤΖΗΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250