Μήνυμα της ΕΛΜΕ-ΚΙ για 28η Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 08:31

Μήνυμα της ΕΛΜΕ-ΚΙ για 28η Οκτωβρίου


Μήνυμα για την 28 Οκτώβρη 1940: Ο λαός έγραψε το ΌΧΙ στο φασισμό με το αίμα του.

Να μην ξαναγραφτεί με βρώμικο μελάνι η ιστορία

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, καλεί κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να ανταποκριθεί στην απαίτηση των καιρών: να μάθει την πραγματική ιστορία στους μαθητές και τη νεολαία, να αντισταθεί στο επιχειρούμενο ξαναγράψιμο της ιστορίας με βρώμικο μελάνι. Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος ήταν μια προσπάθεια για ξαναμοίρασμα του κόσμου ανάμεσα στις μεγάλες καπιταλιστικές δυνάμεις. Δεν ήταν έργο κάποιου τρελού. Η απαράμιλλη εποποιία στο μέτωπο της Αλβανίας, η αντίσταση στον ιταλό, το βούλγαρο και το γερμανό καταχτητή, το έπος της αντίστασης και ο μεγάλος αντιφασιστικός αγώνας των λαών αποτελούν σημαντική και ανεξάντλητη παρακαταθήκη. Αλήθεια μπορεί να θεωρηθεί ότι στήριξαν το ΟΧΙ εκείνοι που έλεγαν ότι «θα ρίξωμεν μερικές τουφεκιές διά την τιμή των όπλων», όπως η ανώτατη ηγεσία του στρατού ή εκείνοι που πίστευαν, όπως ο δικτάτορας Μεταξάς, ότι «η Ελλάδα δεν πολεμά για τη νίκη»; Μπορεί να είπαν το ΟΧΙ που τιμούμε όσοι διάλεγαν το στρατόπεδο του ενός ιμπεριαλιστή απέναντι στον άλλο; Το ΟΧΙ που τιμούμε μόνο ο λαός και οι οργανώσεις που εξέφραζαν τα συμφέροντά του μπορούσαν να το πουν.

Αλήθεια έχει καμία σχέση ο όρκος του ΕΛΑΣ με εκείνον των «εθνικιστών» των ταγμάτων ασφαλείας;

Ορκίζονταν οι ΕΛΑΣίτες, ο στρατός του ΕΑΜ:

«Ορκίζομαι ότι θα αγωνιστώ έως την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για την πλήρη απελευθέρωση, ακεραιότητα και ανεξαρτησία της πατρίδας. Για την περιφρούρηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του».

Κι οι ταγματασφαλίτες:

«Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του Γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ».

Κι όμως τα σχολικά βιβλία αποσιωπούν το ρόλο των ταγματασφαλιτών ενώ κρύβουν και το σάλπισμα του Νίκου Ζαχαριάδη: «...ο κάθε βράχος, η κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα, σπίτι με σπίτι, πρέπει να γίνει φρούριο του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα... Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα πρέπει να είναι, και θα είναι, μια καινούρια Ελλάδα της δουλιάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ' έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό». Με το όπλο στο χέρι ο λαός μας πολέμησε τον ξένο κατακτητή και τους ντόπιους δυνάστες. Απελευθέρωσε την Ελλάδα. Με την πολιτική απεργία απέτρεψε να σταλούν Έλληνες εργάτες στα εργοστάσια της Γερμανίας. Αξιοποίησε κάθε μορφή πάλης. Οργάνωσε νέους λαϊκούς θεσμούς, Λαϊκή Αυτοδιοίκηση και Παιδεία. Κατάχτησε για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες και τους νέους.

Στην Ελλάδα απέναντι στη λαϊκή πάλη βρέθηκε η πλουτοκρατία και το αστικό κατεστημένο. Οι πρόγονοι των σημερινών καπιταλιστών και των κομμάτων που τους υπηρετούν έφυγαν για το Κάιρο, παίρνοντας μαζί τους τεράστιες ποσότητες κρατικών αποθεμάτων σε χρυσό. Κάποιοι παρέμειναν στην Ελλάδα, συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και συνέχισαν να καταληστεύουν το λαό. Τον καλούσαν να υποταχθεί. Και μετά την απελευθέρωση οι ταγματασφαλίτες που υμνούσαν το Χίτλερ (όπως και η ΠΟΚ τοπικά), υπηρέτησαν τα νέα τους αφεντικά, τους άγγλους και τους αμερικάνους σφάζοντας, βιάζοντας και τρομοκρατώντας. Υπηρετήσαν τους φυγάδες αστούς πολιτικούς, που επανέκαμψαν. Αυτός ήταν ο πατριωτισμός τους. Έγιναν κράτος εν κράτει και τροφοδότησαν το μετεμφυλιακό καθεστώς και αργότερα τη χούντα των συνταγματαρχών με παρακρατικούς, στελέχη και βασανιστές.

ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ! ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Η ΕΕ με τα επαίσχυντα προγράμματα για το ξαναγράψιμο της ιστορίας, μοιράζει εκατομμύρια για να διδάσκεται η νεολαία ότι πρέπει να μισεί τους απελευθερωτές του τόπου της, όσους έδωσαν αίμα στην αντίσταση και τον αντιφασιστικό αγώνα. Μοιράζει εκατομμύρια για να εξισώσει τους αγωνιστές με τους φασίστες και να θάψει την τεράστια συμβολή των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων και της Σοβιετικής Ένωσης στην ήττα του φασισμού. Καλλιεργούν συστηματικά τη θεωρία των άκρων για να στήσουν ξανά το λαό και τη νεολαία στον τοίχο. Το σάπιο κατεστημένο κρύβει την ταξική ουσία του φασισμού, που ήταν και είναι παιδί του, γιατί ξέρει ότι μπροστά του θα βρει όπως τότε «τους νέους με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες». Να συνεχίσουμε, πιο έμπειροι, για την οριστική νίκη ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Αργοστόλι 26/10/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250