«Είναι ντροπή να το αφήσουμε στην μοίρα του» - Εκλογοπαλογιστική συνέλευση ΠΣ «Φίλοι Ραυτοπούλειου Κληροδοτήματος»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 16:01

«Είναι ντροπή να το αφήσουμε στην μοίρα του» - Εκλογοπαλογιστική συνέλευση ΠΣ «Φίλοι Ραυτοπούλειου Κληροδοτήματος»

Οι «Φίλοι του Ραυτοπούλειου Κληροδοτήματος» πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι την πρώτη τους εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αργοστόλι.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

«Παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος Ιδρύθηκε το 2015, έχει καταφέρει να κάνει κάποιες σημαντικές εκδηλώσεις, όπως αυτή το φετινό καλοκαίρι στα Μεσοβούνια, που τάραξε τα νερά» δήλωσε αρχικά ο προσωρινός γραμματέας του Συλλόγου Τάκης Βασιλάτος και συνέχισε: «Αυτή η εκδήλωση έγινε μετά από πολλά εμπόδια, καθώς υπήρχαν κάποιες αντιρρήσεις. Όμως στεκόμαστε στο γεγονός ότι έγινε και ήταν και απολύτως επιτυχημένη».

Εν συνεχεία, αναφερόμενος στο Ραυτοπούλειο τόνισε πως σε συνομιλία που είχε με τον Δήμαρχο, ο τελευταίος εξέφρασε την άποψη πως : «Το Ραυτοπούλειο πρέπει να αποκατασταθεί και να παραδοθεί σχολείο, εξέφρασε όμως την άποψη πως έχει μεγάλα προβλήματα στατικότατος».

Ο κ. Βασιλάτος τόνισε πως: «Πρέπει να πιέσουμε να γίνει δευτεροβάθμιος έλεγχος στο σχολείο, ώστε να δούμε τα προβλήματα που υπάρχουν» ενώ ανέφερε πως το κτίριο ελέγχθηκε και βγήκε πράσινο από τους σεισμούς του 2014».

«Να αναδείξουμε το Ραυτοπούλειο ως Πολιτιστικό Κέντρο Ερίσου»

Καταλήγοντας ο κ. Βασιλάτος υποστήριξε πως: «Πρέπει να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε το Ραυτοπούλειο , ως ένα πολιτιστικό κέντρο της Ερίσου.

Πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο του Μεσοπολέμου και θεωρώ ότι είναι ντροπή να το αφήσουμε στην μοίρα του το Ραυτοπούλειο».

«Ιερός ο σκοπός για το Ραυτοπούλειο»

Από την πλευρά της η Χάιδω Νικολετάτου, η οποία έχει τρέξει όσο κανείς άλλος για την αποκατάσταση του Ραυτοπούλειου, ανέφερε πως: «Είναι ιερός ο σκοπός για την αποκατάσταση του Ραυτοπούλειου. Πρέπει να το παραδώσουμε στην κοινωνία, ως σχολείο και ως πολιτιστικό κέντρο. Πρέπει να παραδώσουμε ένα σχολείο γερό, όπως γίνεται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Με ενέργειές μας, σήμερα είναι ένα ευπρεπές κτίριο και προχωράμε μπροστά για να γίνει καλύτερο. Πρέπει να αγωνιστούμε να το εντάξουμε στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, αλλά και να πληρωθεί η μελέτη που είχε κάνει ο Θόδωρος Γαλιατσάτος για το κτίριο. Έχω έρθει ήδη σε επαφή με το ΟΣΚ, ώστε η ανάδειξή του να γίνει από τον συγκεκριμένο οργανισμό».

«Να αποδείξουμε την ασφάλεια του κτιρίου»

Η προσωρινή πρόεδρος Σοφία Αράβου - Παπαδάτου, πήρε τον λόγο και αρχικά ευχαρίστησε όσους την πρότειναν για να γίνει προσωρινή πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου. Κατόπιν αναφέρθηκε στην «Μελέτη Γαλιατσάτου» που υπάρχει για το Ραυτοπούλειο» τονίζοντας παράλληλα πως:

«Είμαι λάτρης της περιφερειακής ανάπτυξης και ήμουν υποψήφια βουλευτής σε χώρο που στήριζε την περιφερειακή ανάπτυξη. Εάν λοιπόν καταφέρουμε να σώσουμε το Ραυτοπούλειο, θα έχουμε βάλει μία σημαντική “ψηφίδα” μήπως αλλάξει κάτι στην χώρα μας. Πρέπει οι κάτοικοι να πειστούν ότι είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας να γίνει αυτό το έργο στην Ερισο. Πρέπει να αποδείξουμε την ασφάλεια του κτιρίου και να διαβεβαιώσουμε ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν και ότι δεν κινδυνεύει κανείς».

Ο μηχανικός Γεράσιμος Φιλιππάτος, μέλος του ΔΣ τόνισε πως: «Υπάρχει τρόπος να γίνει ένα σκανάρισμα στον φέροντα οπλισμό για να διαπιστωθεί η στατική του επάρκεια. Επίσης τόνισε πως: «υπάρχει ένα παράθυρο στον νόμο για να γίνει δωρεάν η μελέτη και πρέπει πάνω εδώ να υπάρξει και συνεργασία με τον Δήμο, ώστε να δεχθεί να γίνει αυτή η δωρεάν μελέτη».

Ακολούθως, έγιναν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, του οποίου η θητεία θα διαρκέσει τρία χρόνια.

Κατά την εκλογική διαδικασία, μέλη του νέου ΔΣ αναδείχθηκαν – η σειρά με βάση τους ψήφους που απέσπασαν – οι Τάκης Βασιλάτος, Σοφία Αράβου Παπαδάτου, Χάιδω Νικολετάτου, Σοφία Αράβου – Παπαδάτου, Όθωνας Φιλιππάτος, Τάσος Παπαδάτος Ροσάριο Δομενίκου, Κατερίνα Συμιανάκη,
Την ελεγκτική επιτροπή αποτελούν οι Γεράσιμος Φιλιππάτος και ο Γιώργος Χαλαβαζής.

Το ΔΣ του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ραυτοπούλειου Κληροδοτήματος» θα συσταθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες.

DSC 0198DSC 0204DSC 0205DSC 0206DSC 0208DSC 0210fdd5c6f4a7a5b620824ad480f3b76061 XL


Ετικέτες: