Δ. Κοκκόσης: «Με το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα βοηθήσουμε οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 17:39

Δ. Κοκκόσης: «Με το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα βοηθήσουμε οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη»

Μια πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου. Αποφασίστηκε λοιπόν η δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δημοτικό κατάστημα με τον αριθμό (7) στη νέα Δημοτική Αγορά (απέναντι από τα ΚΤΕΛ) στο Αργοστόλι.

Το inkefalonia.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΟΚΑΠ (Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας) του Δήμου Κεφαλονιάς κ. Διονύση Κοκκόση, ο οποίος ήταν και ο εισηγητής του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο.

 2154800

 

«Μας παραχώρησαν το χώρο εκεί θα οργανωθούμε και θα δημιουργήσουμε. Έχουμε διαπιστώσει ότι οι ανάγκες του κόσμου είναι μεγάλες και προσπαθούμε και εμείς με τις δυνατότητές μας να βοηθήσουμε να ξεπεράσει την κρίση. Δεν νομίζουμε ότι θα λύσουμε ριζικά το πρόβλημα γιατί οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες, ωστόσο θα βοηθήσουμε κάποιες οικογένειες και άτομα που είναι στα όρια της φτώχειας και έχουν πραγματικά ανάγκη» δήλωσε ο κ. Κοκκόσης.

«Εντελώς δωρεάν το προϊόντα»

Στο ερώτημα ποια άτομα θα δικαιούνται να ψωνίσουν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ τόνισε: «Ήδη γίνεται μία έρευνα από την Πρόνοια και τους Κοινωνικούς Λειτουργούς για το ποια άτομα θα δικαιούνται αυτή την παροχή. Τα άτομα αυτά θα έχουν ελεγχτεί και θα είναι διαπιστωμένα άνεργοι, πολύτεκνοι και κοινωνικές ομάδες που θα έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα προϊόντα που θα διατίθενται από το κοινωνικό παντοπωλείο θα είναι εντελώς δωρεάν. Δεν θα επιβαρύνεται κανείς με τίποτα. Άλλωστε ήδη έχουμε έρθει σε συμφωνία με τις πηγές τροφοδοσίας τουΚοινωνικού Παντοπωλείου».

Καταλήγοντας, ο κ. Κοκκόσης μας προσδιορίζει τον χρόνο έναρξης λειτουργίας του: «Αν ξεπεραστούν κάποια γραφειοκρατικά και οργανωτικά θέματα, το αργότερο σε ένα μήνα θα έχουμε ξεκινήσει».