«Καυτά» ζητήματα επί τάπητος στην συνεδρίαση του ΤΕΕ με... πλημμύρες, σχολεία στο Φαραώ και έργα κεντρικής Πλατείας Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 10:03

«Καυτά» ζητήματα επί τάπητος στην συνεδρίαση του ΤΕΕ με... πλημμύρες, σχολεία στο Φαραώ και έργα κεντρικής Πλατείας Αργοστολίου

Ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν δυόμισι ώρες, η συνεδρίαση της Νομαρχιακής επιτροπής του ΤΕΕ Κεφαλονιάς, στην οποία συζητήθηκαν πολύ σημαντικά θέματα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής 

Στην συνεδρίαση που έλαβε χώρα σε αίθουσα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συζητήθηκαν τα προβλήματα πλημμυρών στην Κεφαλονιά, τα προβλήματα στην λειτουργία νέων σχολικών μονάδων Φαραώ, αλλά και το έργο της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου. Τον συντονισμό της συζήτηση έκανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεφαλονιάς Σταύρος Τραυλός .

Την εισήγηση στο θέμα που αφορούσε την λειτουργία των νέων σχολικών συγκροτημάτων στην περιοχή του Φαραώ, έκανε ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Αργοστολίου Γιάννης Κοσμάτος.

Ο κ. Κοσμάτος , «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου», όσον αφορά την μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολικό συγκρότημα που αποτελεί και το σημαντικότερο πρόβλημα, ενώ απαρίθμησε και ένα σεβαστό αριθμό προβλημάτων που έχουν εμφανιστεί μόλις στους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κοσμάτος τόνισε πως: « Το σχολείο έχει εμφανίσει προβλήματα υγρασίας, καθώς φουσκώνουν οι σοβάδες, υπάρχει είσοδος νερού από τις πόρτες, ενώ και οι τοίχοι άρχισαν να παρουσιάζουν ρωγμές. Εχω στείλει επανειλημμένως οκτώ έγγραφα στον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Δ. Λυκούδη, αλλά αυτά ποτέ δεν απαντήθηκαν».

Ο Σταύρος Τραυλός τόνισε πως είναι αποκαρδιωτικό να μην υπάρχει κυκλοφοριακή σύνδεση στα συγκεκριμένα σχολεία.

Ο Γεράσιμος Βασιλάτος πρότεινε να συσταθεί μία επιτροπή από το ΤΕΕ που θα κάνει αυτοψία στα σχολεία και να σταλούν τα αποτελέσματα στον ΟΣΚ.

Στην συνεδρίαση επισημάνθηκε πάντως από τον κ. Κοσμάτο ότι το κτίριο δεν έχει παραδοθεί ακόμη.

Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη να μπει τροχονόμος, ενώ επισημάνθηκε πως πρέπει να εστιαστεί το θέμα του Λεωφορείου που θα μετακινεί τους μαθητές, με τον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Σαμούρη να προτίθεται να μεταφέρει τις απόψεις στο ΚΤΕΛ.

Διονύσης Μινέτος: «Ο Περιφερειακός να ονομαστεί Αστική Αρτηρία»

Σημαντική ήταν η τοποθέτηση από τον δημοτικό σύμβουλο Διονύση Μινέτο, ο οποίος πρότεινε ο συγκεκριμένος δρόμος έξω από το σχολικό συγκρότημα του Φαραώ, να πάψει να θεωρείται Περιφερειακός του Αργοστολίου και να ονομαστεί Αστική Αρτηρία, ώστε να αποκτήσει έργα και προνόμια που έχει μία Αστική Αρτηρία.

Ως πρόταση επί του θέματος ο κ. Τραυλός τόνισε πως πρέπει να γίνει αυτοψία στα σχολεία, πρότεινε σύσκεψη με την περιφέρεια τον δήμο και το ΚΤΕΛ, αλλά και να απευθυνθεί το ΤΕΕ αίτημα στην αστυνομική διεύθυνση ώστε να μπει τροχονόμος.

Το θέμα των πλημμύρων στην Κεφαλονιά

Δεύτερο θέμα που συζητήθηκε το θέμα των πλημμυρών στα Δρακοπουλάτα και την Αγία Ευφημία. Ο κ. Τραυλός αρχικά υποστήριξε πως τρία σπίτια έχουν χτιστεί πάνω στο ρέμα στα Δρακοπουλάτα.

Από εκεί και πέρα, στην τοποθέτησή του ο κ. Διονύσης Μινέτος, ο οποίος έκανε και αυτοψία στα Δρακοπουλάτα κατόπιν εντολής του αντιπεριφερειάρχηΠαναγή Δρακουλόγκωνα , τόνισε πως «στις κορυφές των βουνών δεν υπάρχει βλάστηση λόγω της υπερβόσκησης, επίσης υπάρχουν αστοχίες συνοδών έργων των Αιολικών Πάρκων. Πρέπει να γίνουν δύο έργα ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Πίσω από την Αγία Ευφημία χρειάζεται ένα τεχνικό έργο που θα βοηθήσει».

Από την πλευρά του το μέλος του ΤΕΕ Γεράσιμος Βασιλάτος, επεσήμανε πως έχουν αλλάξει οι νεροσυρμοί από τις Ανεμογγενήτριες.

Ο Δημήτρης Κατερέλος τόνισε πως «πρέπει να επιβάλουμε εμείς τους Περιβαλλοντικούς Κανόνες ώστε οι Ανεμογεννήτριες να λειτουργούν σωστά. Πρέπει οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) να μπαίνουν κατόπιν μελετών, χωρίς ωστόσο να τις δαιμονοποιούμε».
Ζητήματα ασφάλειας τέθηκαν για το εργοτάξιο στην Πλατεία Αργοστολίου

Τρίτο θέμα συζητήθηκε, ήταν το έργο της πλατείας Αργοστολίου, με τον κ. Βασιλάτο να παίρνει πρώτος τον λόγο και να υποστηρίζει πως «Ο ποδηλατόδρομος που έχει σχεδιαστεί δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ο ποδηλάτης θα βγαίνει στην οδό Βεργωτή και θα υπάρχει ένας τεράστιος όγκος από αυτοκίνητα», παράλληλα ο κ. Βασιλάτος υποστήριξε πως το έργο της πλατείας θα έπρεπε να είχε γίνει τμηματικά, ώστε να μην πληγούν ταυτόχρονα όλοι οι επαγγελματίες.

Τέθηκε πάντως και θέμα ασφάλειας για το εργοτάξιο και συγκεριμένα από την μηχανικό κα Μίνα Θεοφιλατου η οποία μίλησε για «βίδες που είχαν μπει από την πλευρά των πεζών».

Ο Σπύρος Σαμούρης εξέφρασε την ανησυχία του για το εάν το έργο θα ολοκληρωθεί στην ώρα του λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι πάντα επισφαλές. Για μένα το πρόβλημα είναι η ροή της χρηματοδότησης που θα υπάρχει».
Η κα Αγγελική Ανδρεάτου υποστήριξε πως «υπάρχουν αστοχίες στο εργοτάξιο που μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα».

Στην συνεδρίαση του ΤΕΕ τονίστηκε και το πρόβλημα στάθμευσης που ενδέχεται να δημιουργηθεί. Παράλληλα ο κ. Τραυλός δήλωσε πως σε περίπτωση σεισμού, υπάρχει ένα σχέδιο «Ξενοκράτης» που το παραβιάζουν.

Επισημάνθηκε πως υπάρχουν θέματα με το εργοτάξιο που αφορούν την σήμανση, την ασφάλεια κατά την διέλευση πεζών .

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με το θέμα των επικείμενων εκλογών στο ΤΕΕ, με τον πρόεδρο Σταύρο Τραυλό, να εύχεται καλό αγώνα στους υποψηφίους και να δηλώνει πως δεν βάζει υποψηφιότητα, καθώς θα κατέβει στις εκλογές του Κεντρικού ΤΕΕ.

Πάντως, η προσέλευση ήταν κατώτερη του αναμενομένου, καθώς ουδείς από την Δημοτική Αρχή, εμφανίστηκε στην σημαντική αυτή συνεδρίαση.

DSC 0500DSC 0501DSC 0502DSC 0503DSC 0505DSC 0508DSC 0510DSC 0514DSC 0515DSC 0517DSC 0518DSC 0520DSC 0523DSC 0524DSC 0525DSC 0526DSC 0527


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250