Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς: Αποχαιρετιστήριος λόγος στον Σπύρο Κομποθέκρα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 19:55

Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς: Αποχαιρετιστήριος λόγος στον Σπύρο Κομποθέκρα

Ο Σπυρίδων Κομποθέκρας-Κότσορος του Βασιλείου και της Αιμιλίας, υπήρξε επί μακρά σειρά ετών, επί 23 συναπτά έτη, Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας, ανανεώνοντας ανά τριετία την θητεία του και τιμώμενος με ψήφο από το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων που συμμετείχαν στις εκάστοτε αρχαιρεσίες.

Ως Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου, ο εκλιπών εργάστηκε με ζήλο, αφοσίωση και ανιδιοτέλεια. Υπό την προεδρία του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος κατάφερε να ανταποκριθεί με επάρκεια

-στις αυξημένες απαιτήσεις των νέων εποχών, που με ολοένα και πιο πολύπλοκη νομολογία παραχωρούσαν στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους ολοένα και περισσότερες αρμοδιότητες και ευθύνες δημόσιας διοίκησης,

-στην ανάγκη υποστήριξης των μελών του Συλλόγου για αναβάθμιση της επαγγελματικής τους υποδομής, ώστε να εναρμονίζονται με την ισχύουσα νομοθεσία, και στην ανάγκη παρακίνησης για συμμετοχή τους στην επιστημονική επιμόρφωση

-στην καλλιέργεια καλού κλίματος μεταξύ των μελών του Συλλόγου και στην τήρηση της δεοντολογίας του οδοντιατρικού επαγγέλματος, επ’ ωφελεία τόσο των συναδέλφων όσο και του κοινωνικού συνόλου, σε εποχές με ορατούς τους κινδύνους από την υπερβολή στην προώθηση θεραπευτικών λύσεων με τρόπους εμπορικούς

-Κατάφερε να ανταποκριθεί με επάρκεια και στα αιτήματα του κοινωνικού συνόλου, ιδιαιτέρως της σχολικής κοινότητας, για ενημέρωση σε ζητήματα στοματικής υγείας.

Όντας χαρακτήρας ελεύθερος και αδέσμευτος, ο εκλιπών μπόρεσε σε εποχές έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης να κρατήσει τον Σύλλογο έξω από κάθε κομματική κηδεμονία ή επιρροή, επιλογή για την οποία αισθάνθηκε δικαιωμένος στα χρόνια της κρίσης. Επιλογή η οποία έδωσε στην αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας την δυνατότητα να διατυπώνει στο ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο ίδιον λόγο, ενδιαφέροντα και εποικοδομητικό, παρά το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία αυτή εκπροσωπεί μόλις 40 από ένα σύνολο 14.000 οδοντιάτρων της χώρας μας.

Ο εκλιπών υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας, κατά καιρούς πρόεδρός της, στα πλαίσια της κυλιόμενης ανά έτος μεταξύ των νησιών προεδρίας της, υποστηρικτής πάντα της συμμετοχής των συναδέλφων στις εκδηλώσεις της και οπαδός ανυποχώρητος των καθαρών λύσεων στο πλαίσιό της. Στην φιλική παρέα της Επτανησιακής, ο Σπύρος ήταν αδιαμφισβήτητα ο Κεφαλλονίτης!

Ο Σπυρίδων Κομποθέκρας-Κότσορος υπήρξε και μέλος της τοπικής μας κοινωνίας. Άοκνος βιοπαλαιστής, κατάφερε με την εργατικότητα, την επιστημονική του κατάρτιση, την εντιμότητα και την υπευθυνότητά του, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ασθενών του, την αγάπη των συνανθρώπων του και να σπουδάσει τα παιδιά του, καλλιεργώντας διαρκώς με αυτά σχέση πατρική αξιοζήλευτη.

Και να λοιπόν, φίλε Σπύρο, που είμαστε όλοι γύρω σου σήμερα και κατανυκτικά, με περίσσεια συγκίνηση, σε αποχαιρετάμε: Οι συμπολίτες σου, οι ασθενείς σου, οι φίλοι σου, οι συνάδελφοί σου, και βέβαια η αγαπημένη σου σύζυγος, πάντα υποστηρικτική στο πλευρό σου, και τα παιδιά σου, το ένα εξ’ αυτών ήδη με περγαμηνές επιστήμης στα χέρια του, το άλλο άξιος συνεχιστής του δικού σου λειτουργήματος και ήδη συνάδελφός μας.

Κι έχουν έλθει εδώ για να σε αποχαιρετήσουν οι συνάδελφοι από την Λευκάδα, ο Πρόεδρος Κώστας Ροντογιάννης και η Αντιπρόεδρος Έφη Κολυβά (θα ταξιδεύουν όλη τη νύχτα για να γυρίσουν στα σπίτια τους), έχει έλθει ο φίλος σου ο πρόεδρος ο Φάνης ο Κοτσώνης από την Ζάκυνθο με την σύζυγό του τη Ζωή, να σου θυμίσει ότι η γνωριμία όλων μας ξεκίνησε από τη δική του πρόταση για την ίδρυση της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας, έχει έλθει ο φίλος σου ο Κώστας ο Τριάντης από την Πρέβεζα, εκλεκτός σου συναγωνιστής στον συνδικαλιστικό χώρο.

Κι έχουν στείλει ψηφίσματα και μηνύματα και ευχές συλλογικοί φορείς και πρόσωπα, Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ο Ευγένιος Ραψομανίκης και ολόκληρος ο Οδοντιατρικός Σύλλογος της Κέρκυρας και ολόκληρη η Επτανησιακή Οδοντιατρική Εταιρία, η πρόεδρος Μαρία Μενενάκου και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς, η πρόεδρος Αικατερίνη Κλάρα και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος της Μαγνησίας, συνάδελφοι και φίλοι από όλες της γωνιές της χώρας έχουν στείλει μηνύματα και ευχές, που απευθύνονται στο Σύλλογο και στους οικείους σου και σε σένα τον ίδιο και σε χαιρετούν, ως αγαπημένο και άδολο φίλο, και σου εύχονται καλό Παράδεισο. Ευχές που θα τις κρατήσουμε στο Σύλλογο, που τις τυπώσαμε να τις δώσουμε στα παιδιά σου, ευχές που –δεν μπορεί! – θα τις συναντήσεις κι εσύ στο ταξίδι σου!

Να είναι ελαφρύ το χώμα, που θα σε σκεπάσει, αγαπημένε μας φίλε και η μνήμη σου αιωνία!

Αγαπημένοι μας, Κική, Βαλίνα και Διονύση και λοιποί συγγενείς του αγαπητού μας Σπύρου, σας ευχόμαστε ολόψυχα την εκ Θεού παρηγορία.