Σχόλιο για ανάπλαση πλατείας: H αντιπαραβολή ποιότητας έργου – καθημερινότητας πολίτη μάλλον δεν πρέπει να τίθεται στο ζύγι

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 10:34

Σχόλιο για ανάπλαση πλατείας:  H αντιπαραβολή ποιότητας έργου – καθημερινότητας πολίτη μάλλον δεν πρέπει να τίθεται στο ζύγι


ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ

Σχόλιο : Δεν προλάβαμε να δημοσιεύσουμε τον υπαρκτό προβληματισμό μερίδας της κοινωνίας και κάποιοι, αισθανόμενοι ότι θίγονται, έσπευσαν να απαντήσουν..

Καλούν τον κόσμο να αλλάξει νοοτροπία.

Κανείς δεν υποστηρίζει ότι είναι ωραίο κάποιος να απαιτεί να σταθμεύει το αυτοκίνητό του δίπλα από το εστιατόριο που γευματίζει ή το γραφείο στο οποίο εργάζεται.

Όμως ο Δήμος οφείλει να προβλέπει κάθε πιθανό σενάριο που θα δυσχεράνει την καθημερινότητα των πολιτών του.

Το Αργοστόλι αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα στάθμευσης ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτό, ακόμη και χωρίς την διαμεσολάβηση του έργου, έπρεπε να έχει -αν όχι λυθεί- να βελτιωθεί.

Επίσης, η αντιπαραβολή ποιότητας έργου – καθημερινότητας πολίτη μάλλον δεν πρέπει να τίθεται στο ζύγι.

Τα έργα γίνονται και για ομορφαίνουν μια περιοχή, αλλά υπό το πρίσμα να μην δημιουργούν προβλήματα, και αν δημιουργούν, ας τα λύνουμε τουλάχιστον.

ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Προβληματισμός επικρατεί σε μερίδα πολιτών σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι με τη στάθμευση των αυτοκινήτων, μετά το κλείσιμο της κεντρικής πλατείας Βαλλιάνου και τον δραστικό περιορισμό των θέσεων στάθμευσης.

Υπάλληλοι της Περιφέρειας, των υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και υπάλληλοι της πολεοδομίας καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα καθημερινό πρόβλημα το οποίο με τον ερχομό της τουριστικής περιόδου θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Όλα αυτά τα αυτοκίνητα που στάθμευαν στα σημεία πέριξ της πλατείας, μεταφέρονται είτε σε παράδρομους, είτε κυρίως στον παραλιακό δρόμο.

Δυστυχώς, ο Δήμος δεν προέβλεψε , όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, εναλλακτικές θέσης στάθμευσης (ερωτώμενος από δημοσιογράφο προέτρεψε τους πολίτες να σταθμεύουν στην παραλία) όμως το ζήτημα είναι υπαρκτό και η κριτική μας γίνεται καλόπιστα, για το καλό της πόλη μας.

Τα έργα, είναι καλό να γίνονται, όμως πρέπει να γίνονται με τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό και πρόβλεψη για κάθε πιθανή συνέπεια που θα επηρεάσει την καθημερινότητα του πολίτη..


Ετικέτες: