To Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού & o Σύλλογος Γονέων 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου συμπαριστανται στους μαθητές της Σάμης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 11:24

To Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού & o Σύλλογος Γονέων 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου συμπαριστανται στους μαθητές της Σάμης

 

Ο Σύλλογος Γονέων 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου συμπαρίσταται στους μαθητές της Σάμης

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου, συμπαρίσταται και καταδικάζει απερίφραστα την δίωξη και την παραπομπή σε δίκη την προσεχή Πέμπτη, των τεσσάρων μαθητών από το Γυμνάσιο και Λύκειο της Σάμης.

Αυτήν την πρωτόγνωρη τροπή για τα εκπαιδευτικά πράγματα της Κεφαλονιάς τη θεωρεί απαράδεκτη, όπως απαράδεκτη για τη στάση της, θεωρεί και την Διευθύντρια του Γυμνασίου Σάμης, η οποία και κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά, παραβιάζοντας κάθε έννοια παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής πρακτικής.

Τα όποια θέματα δημιουργούνται μέσα στη σχολική κοινότητα, οφείλουν να επιλύονται εντός αυτής και αλίμονο αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, πρώτα και κύρια για τους εκπαιδευτικούς.

Δεν μπορεί να ποινικοποιούνται οι διεκδικήσεις των μαθητών, (όταν αυτά τα παιδιά αγωνιούν για το αύριο τους) και να στήνονται μαθητοδικεία με ποιον στόχο άραγε; Την τρομοκράτηση μαθητών και γονέων ώστε να πάψουν να διεκδικούν;

Τώρα να σταματήσει η δίωξη των μαθητών και αυτή η διαβόητη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ – Ν. 2811/2000), να καταργηθεί στην πράξη.

 Αργοστόλι 11/10/2016

Το ΔΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Συμπαράσταση από το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Κεφαλονιάς και Ιθάκης στους διωκόμενους μαθητές της Σάμης

Το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του,σοτυς μαθητές της Σάμης, που οδηγούνται την Πέμπτη 13 Οκτώβρη στα δικαστήρια, κατηγορούμενοι για καταλήψεις, που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος αποφασισμένες από τα συλλογικά τους όργανα στο σχολείο τους.

Οι μαθητές κατηγορούνται για την εγκληματική πράξη τους, να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στην κυβέρνηση, που στην προσπάθειά της να επιβάλει το νέο σχολείο της "αγοράς", δεν διστάζει να σέρνει στα δικαστήρια μαθητές που "τολμούν" και αντιστέκονται σε μια πολιτική που τους αφαιρεί το δικαίωμα στη μόρφωση και τους οδηγεί στη σύγχρονη δουλεία προς χάριν της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει ένα δυσμενέστερο πεδίο για τις κινητοποιήσεις, σχεδιασμός ο οποίος περνά και μέσα από την αναβίωση των επονείδιστων «μαθητοδικείων».

Είναι απαράδεκτο, το γεγονός να αντιμετωπίζονται σαν εγκληματικά στοιχεία ανήλικοι μαθητές γιατί πραγματοποίησαν κατάληψη, διεκδικώντας μια καλύτερη εκπαίδευση και σχολείο με δικαιώματα. Ο στόχος τους είναι φανερός. Επιδιώκουν να ενοχοποιήσουν τους αγώνες στη συνείδηση των νέων ανθρώπων, να τους τρομοκρατήσουν, υπενθυμίζοντάς τους πως οι αγώνες συνιστούν ποινικό αδίκημα, για να υλοποιείται χωρίς αντιστάσεις η αντιλαϊκή τους πολιτική.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ–ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ ΑΠΕΝΑΝΤΙ στους ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ.

Μετά το αριστερό ξύλο στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, επειδή είπαν όχι στην κατάργηση του εφάπαξ, μετά τα χημικά και ΜΑΤ στους συνταξιούχους επειδή αντιστάθηκαν στο πετσόκομμα των συντάξεων τους, έρχεται η σειρά των μαθητών στη Κεφαλονιά επειδή είπαν όχι στο νέο σχολείο της αγοράς, των ταξικών φραγμών, εκπαιδευτικό προθάλαμο παράγωγης συνειδήσεων, χαμηλών απαιτήσεων, εύκολης λείας και εκμετάλλευσης της εργοδοσίας, που θέλει την επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης προσαρμοσμένης πλήρως στις ανάγκες για ανάπτυξη και κερδοφορία των επιχειρήσεων του Κεφαλαίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, να καταδικάσουν αυτή την τακτική και την πολιτική, να καταδικάσουν τα νέα μαθητοδικεία και να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των μαθητών, να φτιάξουν μέτωπο αντίστασης και ανατροπής αυτής της βάρβαρης και αντιλαϊκή πολιτική τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν μαζικά το παρών, την Πέμπτη 13 Οκτώβρη 10.30πμ στη Περιφέρεια, συμπαραστεκόμμενοι στους μαθητές που διώκονται, διεκδικώντας ένα Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο, Γενικής Παιδείας που να πατάει στις σημερινές ανάγκες και δυνατότητες της κοινωνίας.