ΕΛΜΕΚΙ: "Μαθητοδικείο - Στάση εργασίας και κινητοποίηση την Πέμπτη 13 Οκτώβρη"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 05:28

ΕΛΜΕΚΙ: "Μαθητοδικείο - Στάση εργασίας και κινητοποίηση την Πέμπτη 13 Οκτώβρη"

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού να δώσει μαζικό – μαχητικό «παρών» στην κινητοποίηση που θα γίνει την Πέμπτη 13 Οκτώβρη. Τη μέρα αυτή καλούνται στο μαθητοδικείο, που θα γίνει στο Αργοστόλι, οι τρεις από τους τέσσερις μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Σάμης. Θυμίζουμε πως κατηγορούνται για την περσινή κατάληψη που έγινε στο σχολικό συγκρότημα τη περιοχής με βάση την καταργημένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (του Αρσένη). Στην ουσία στο εδώλιο θα βρίσκονται οι νεολαιίστικοι αγώνες για μια παιδεία που να καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Το θέμα αφορά κάθε νέο, κάθε εργαζόμενο, πριν απ’ όλα κάθε μαθητή, κάθε εκπαιδευτικό και κάθε γονιό που θεωρεί ότι στα σχολεία δεν έχουν θέση οι εισαγγελείς και η αστυνομία. Απέναντι στους διωκόμενους μαθητές πρέπει να εκφραστεί η μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη.

Η κινητοποίηση πρέπει, ταυτόχρονα, να φέρει στην επιφάνεια τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων. Τις απαράδεκτες υποδομές των σεισμόπληκτων σχολείων, τις ελλείψεις σε προσωπικό κοκ. Να αντιπαλέψει μια σειρά επιλογές κυβερνήσεων – κεφαλαίου – ΕΕ που οδηγούν σε καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων, ομάδων προσανατολισμού των ΓΕΛ και τομέων των ΕΠΑΛ. Αν σήμερα εφαρμοζόταν το νομικό πλαίσιο που ψηφίστηκε στο καλοκαίρι για τις προϋποθέσεις λειτουργίας των τμημάτων (και είναι σε διετή αναστολή) θα έκλειναν σχεδόν όλα τα περιφερειακά λύκεια στο Νομό. Σήμερα το «νέο σχολείο» του Αρσένη, της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου βρίσκει τη συνέχειά του στις προτάσεις της επιτροπής σοφών του Φίλη για αναδιάρθρωση από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο.

Πρόωρη ταξική επιλογή, διαφοροποιημένο πρόγραμμα από σχολείο σε σχολείο, αυτονομία της σχολικής μονάδας, ανταποδοτικότητα, υποβάθμιση της γενικής παιδείας και στροφή στις δεξιότητες, επαναφορά της τράπεζας θεμάτων για όλο το λύκειο και πλήρης φροντιστηριοποίησή του, αλλαγή της ροής προς την κατάρτιση και μαθητεία για τζάμπα δουλειά από τα 14, πλήρης ρευστοποίηση των πτυχίων. Τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών θυσία στην καπιταλιστική ανάπτυξη, όπως αποφάσισαν στην ΕΕ ήδη από το 1995 με τη «λευκή βίβλο» για την παιδεία!!!

Για όλα αυτά ο αγώνα συνεχίζεται!!!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Όλοι και όλες την Πέμπτη 13 Οκτώβρη,
10.30 το πρωί μπροστά στην Αντιπεριφέρεια (πρώην Νομαρχία).
Οι εκπαιδευτικοί να συμμετέχουμε στην τρίωρη στάση εργασίας.

Αργοστόλι 11/10/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                  Ποταμιάνου Σοφία




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250