Αγ. Ευφημία: «Κάντε κάτι, θα θρηνήσουμε θύματα!» (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 23:56

Αγ. Ευφημία: «Κάντε κάτι, θα θρηνήσουμε θύματα!» (εικόνες)

 Δεν χρειάστηκαν πολλές ώρες βροχής, για να ξαναζήσουν οι κάτοικοι της Αγίας Ευφημίας, εφιαλτικές στιγμές!

Το νερό και τα φερτά υλικά που κατέβηκαν από το βουνό Αγ. Δυνατή, πλημμύρισαν για μια ακόμα φορά, δρόμους, σπίτια, καταστήματα, κατέστρεψαν αυτοκίνητα και περιουσίες και συνέθεσαν ένα σκηνικό τρομακτικό και συνάμα επικίνδυνο!!

Τι κι’ αν όλα τα μηχανήματα ( μπουλντόζες κλπ ) της ευρύτερης περιοχής Πυλάρου, η Πυροσβεστική Σάμης, η Εθελοντική Ομάδα Πυλάρου ήταν εκεί; Ήταν τέτοια η ποσότητα του νερού που κατέβαινε, που δεν μπορούσαν να βοηθήσουν σε τίποτα! Όπως μας είπε ο Αντιδήμαρχος Πυλαρέων που ήταν εκεί, « πρέπει να σταματήσει η ροή του νερού, για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τον καθαρισμό της πόλης».

Για δυο και πλέον ώρες, ο επαρχιακός δρόμος Σάμης – Ληξουρίου, είχε κοπεί στην Αγ. Ευφημία, λόγω των φαινομένων που προαναφέραμε. Αυτή τη στιγμή ‘ώρα 22.40 ο δρόμος έχει ανοίξει, η διέλευση των οχημάτων όμως, γίνεται με μεγάλη προσοχή, λόγω των νερών και των φερτών υλικών που κατεβαίνουν ακόμα. Με όσους μιλήσαμε, ( αργότερα θα ανεβάσουμε και σχετικά video ), εστίασαν το πρόβλημα, στα πλημμελή έργα που έγιναν στο βουνό Αγιά Δυνατή, για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών.

Έγιναν δρόμοι και γήπεδα για το πέρασμα και τοποθέτηση των ανεμογεννητριών και δεν έγιναν τα σχετικά τεχνικά έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αγ. Ευφημίας και των Δρακοπουλάτων.

Να πούμε πως και στα Δρακοπουλάτα, οι ζημιές είναι μεγάλες, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής ( κόπηκε ο δρόμος, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και πλημμύρισαν σπίτια. Κλείνουμε το σημείωμά μας με αυτό που μας είπε κάτοικος της Αγ. Ευφημίας, απευθυνόμενος προφανώς στους υπευθύνους, την ώρα που φεύγαμε από εκεί «Κάντε κάτι…θα θρηνήσουμε θύματα!!»

Τάσος Καβαλλιεράτος

vlahatasamis.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ