Αντιπροσωπεία ΠΑΜΕ στην Αγροτική Τράπεζα σε Αργοστόλι και Ληξούρι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 13:37

Αντιπροσωπεία ΠΑΜΕ στην Αγροτική Τράπεζα σε Αργοστόλι και Ληξούρι

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε εξόρμηση στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας (ΑΤΕ) σε Αργοστόλι και Ληξούρι. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συζήτησε με τους εργαζόμενους της ΑΤΕ. Κατήγγειλε την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας και των συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) υλοποίησε ταχύτατα το προαναγγελθέν έγκλημα, δίνοντας την ΑΤΕ πεσκέσι στην Τράπεζα Πειραιώς. Το μεγάλο κεφάλαιο, μέσα από το ξεπούλημα, καρπώνεται ένα μεγάλο μέρος του ιδρώτα των εργαζόμενων που είναι συγκεντρωμένο στην τράπεζα καθώς επίσης και το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής γης που είναι υποθηκευμένο στην ΑΤΕ. Στο πλαίσιο που έχουν επιβάλλει τα μονοπώλια και η ΕΕ παραδίδονται τομείς στρατηγικής σημασίας για την διατροφική ανάπτυξη του λαού και υπονομεύεται η δυνατότητα της χώρας να έχει αυτάρκεια.


Το ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους της Αγροτικής Τράπεζας, από κοινού με τους εργαζόμενους των συνεταιριστικών επιχειρήσεων, τους φτωχούς αγρότες, τα λαϊκά στρώματα, να συγκροτήσουν ενιαίο μέτωπο και να οργανώσουν την πάλη τους τώρα. Για να ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης και οι συνέπειες από αυτά. Για να ανοίξει ο δρόμος της ανασύνταξης και αντεπίθεσης με μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των άλλων μονοπωλίων και λαϊκή εξουσία.

Η Γραμματεία Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΠΑΜΕ