Παγκόσμια διάκριση για Κεφαλονίτισσα σε Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης στο Μεξικό

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2016 23:33

Παγκόσμια διάκριση για Κεφαλονίτισσα σε Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης στο Μεξικό


H Σοφία Στελλάτου, με καταγωγή απο το Πυργί φανατική Κεφαλονίτισσα και η ομάδα της, από την Νομική Σχολή Αθηνών κατέκτησαν Παγκόσμια διάκριση στο Δίκαιο του Διαστήματος!

competition
Μέλη της νικήτριας ομάδας της Νομικής με τους κριτές

Την κορυφή του κόσμου στον Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος, «2016 Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition» κατέκτησε η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών στο τελικό γύρο της αναμέτρησης στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικού (26-30 Σεπτεμβρίου). Οι προπτυχιακές φοιτήτριες Γιολένα Εξάρχου, Φιλαρέτη Κουιμτζή-Φιλαρέτου και Σοφία Στελλάτου, με την προπονήτριά τους Γιολάντα Καλογήρου, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του λέκτορα Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Αθηνών Γ. Κυριακόπουλου αναμετρήθηκαν με τους πρώτους των πρώτων από την Αμερική, την Αφρική και την Ασία-Ειρηνικό και κατάφεραν να κερδίσουν την παγκόσμια πρωτιά.

Η ελληνική ομάδα έχοντας κατακτήσει το χρυσό σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην αναμέτρηση που έγινε στη Γλασκόβη (27-29 Απριλίου 2016) εκπροσώπησε στον διεθνή διαγωνισμό τη γηραιά ήπειρο και κέρδισε.

Παράλληλα, η φοιτήτρια Φιλαρέτη Κουιμτζή-Φιλαρέτου αναδείχτηκε καλύτερη αγορήτρια του διαγωνισμού!

«Το διάστημα δεν είναι το όριο για τις τέσσερις φοιτήτριες», έγραψε στο συγκινητικό του μήνυμα στο Facebook o καθηγητής τους Γ. Κυριακόπουλος ανακοινώνοντας την μεγάλη τους επιτυχία.


Γιολένα, Φιλαρέτη, Σοφία και Γιολάντα με τα τρόπαια του διαγωνισμού μαζί με τον καθηγητή τους Γ. Κυριακόπουλο

Οι τέσσερις φοιτήτριες πριν ταξιδέψουν στο Μεξικό για την τελική αναμέτρηση είχαν μιλήσει στο pontos-news.gr για τη γοητεία του Δικαίου του Διαστήματος, τη «μεταμορφωτική» διαδικασία του διαγωνισμού και τα μελλοντικά τους σχέδια, αποδεικνύοντας ότι πραγματικά δεν υπάρχει όριο ούτε καν στο διάστημα για εκείνους που ονειρεύονται και δουλεύουν με πάθος για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

 

pontos-news.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250