Βαθύτατα συγκινημένος ο Κεφαλονίτης γιατρός Φώτης Παυλάτος στην εκδήλωση προς τιμήν του (εικόνες/Video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2016 19:52

Βαθύτατα συγκινημένος ο Κεφαλονίτης γιατρός Φώτης Παυλάτος στην εκδήλωση προς τιμήν του (εικόνες/Video)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Κοργιαλένειο βιβλιοθήκη τιμητική εκδήλωση για τον Καθηγητή Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Φώτη Παυλάτο, διεθνώς βραβευμένο (τόσο για την προσφορά του στην πρόοδο της Ιατρικής Επιστήμης αλλά και της Λογοτεχνίας).

Ο τιμώμενος καθηγητής έδωσε το παρών και μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στο νησί της Κεφαλονιάς τα οποία είναι πλημμυρισμένα όμορφες αναμνήσεις.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, η βουλευτής κ. Θεοπεφτάτου, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κεκάτος, η πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου κ. Ζαφειράτου, η οποία του παρέδωσε τιμητικό βραβείο, ο κ. Σπηλιώτης και πλήθος Κεφαλονιτών ιατρών αλλά και κόσμου.
Ένας άνθρωπός ιδιαίτερα συμπαθής και αγαπητός, γεγονός που αποδεικνύεται από το πλήθος κόσμου που έσπευσε να τον χαιρετίσει στο τέλος της εκδήλωσης.......

Λίγα λόγια για τον ίδιο

Γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς με καταγωγή από τα Διλινάτα φέρνει μαζί του όλη την πνευματική κομψότητα του υπέροχου αυτού νησιού του Ιονίου.
Βαθύτατα συγκινημένος για την τιμητική εκδήλωση στο πρόσωπο του από τους συντοπίτες του, αναφέρθηκε στις ώρες που περνούσε στο χώρο της Κοργιαλένειου βιβλιοθήκης όταν ήταν μικρός και όχι μόνο.
Δεν παρέλειψε βέβαια να ευχαριστήσει τους καθηγητές του από το δημοτικό μέχρι τα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Επιπλέον αναφέρθηκε και στο περίφημο Test Παυλάτος, σημαντικό επίτευγμα της ιατρικής στον τομέα της Διαβητολογίας.

Ο Φώτης Παυλάτος έχει τιμηθεί από πολλές ελληνικές εταιρείες για την ποικίλη ιατρική προσφορά του, όπως από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, την Διαβητολογική Εταιρεία, την Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών και άλλες επιστημονικές εταιρείες.

Εκτός όμως από το επιστημονικό του έργο, έχει να επιδείξει  και πλούσια λογοτεχνική δράση.

Υπήρξε πάντα ο εμπνευσμένος δάσκαλος, ο αξεπέραστος δάσκαλός τους, ο ανήσυχος ερευνητής, ο συγκινητικός άνθρωπος, ο διανοητής, ο προικισμένος λογοτέχνης, ο ιατρο-φιλόσοφος που δίδασκε πάντα με το παράδειγμά του, την υψηλή ευθύνη, την αφοσίωση, την πίστη στα άφθαρτα ιδανικά και τις θείες αλήθειες.

 Κατερίνα Σκουρτανιώτη

https://youtu.be/WJrByjwmvkM

DSC 0001DSC 0002DSC 0003DSC 0004DSC 0006DSC 0007DSC 0008DSC 0010DSC 0013DSC 0016DSC 0018DSC 0021DSC 0022DSC 0023DSC 0031DSC 0034DSC 0038DSC 0041


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250