Απαράδεκτες "τράμπες" Αναπληρωτών από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων με εντολή του Υπουργείου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 10:17

Απαράδεκτες "τράμπες" Αναπληρωτών από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων με εντολή του Υπουργείου

Απαράδεκτες «τράμπες» αναπληρωτών από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων & το Υπουργείο Παιδείας.

           
Κατά την πρώτη φάση διορισμού αναπληρωτών συνάδελφος ΠΕ 04.02 που διορίστηκε στην Κεφαλονιά, αντί να πάει στην Κεφαλονιά βρέθηκε στην Κέρκυρα. Αυτό έγινε κατ’ εντολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων (μέσω του Υπουργείου) και με το αιτιολογικό ότι «εκ παραδρομής αναγράφηκε το όνομα στους πίνακες της Κεφαλονιάς»!!! Στη συνέχεια, και αφού ανακινήθηκε το θέμα από ενδιαφερόμενους συναδέλφους, ανακοινώθηκε με νεώτερη εντολή ότι «ακυρώνεται η τοποθέτηση στην Κέρκυρα και πάει στη Κεφαλονιά». Το γεγονός καταγγέλθηκε δημόσια σε ενημερωτικό των δύο αιρετών του ΠΑΜΕ στην Κεφαλονιά.

            Είναι φανερό πως δεν πρόκειται περί λάθους, αφού καμία τεκμηριωμένη εξήγηση για κάτι τέτοιο δε δόθηκε ποτέ στους αιρετούς και στις ΕΛΜΕ, τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στην Κέρκυρα. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πρόκληση για χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους. Εισάγει «νέα ήθη» και έρχεται λίγο καιρό μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας ότι οι εργασιακές σταθερές του κλάδου (πχ μόρια και θέση στον πίνακα για τους αναπληρωτές) είναι γραφειοκρατικά κατάλοιπα που δεν πρέπει να μπαίνουν εμπόδια στην αποτελεσματικότητα της διοίκησης. Μιλάμε για καταστάσεις αυθαιρεσίας και κυβερνητικού εμπαιγμού που θυμίζουν αλήστου μνήμης εποχές. Αλήθεια αυτό είναι το αριστερό «νέο ήθος» που συγκρούεται με τα «διαπλεκόμενα»;

            Καλούμε τον κλάδο να απομονώσει τέτοιες πρακτικές που πάντα συνοδεύουν την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική. Να οργανωθεί και να παλέψει με γραμμή ρήξης και αντεπίθεσης για τις πραγματικές – σύγχρονες ανάγκες του. Στις επικείμενες εκλογές σε ΕΛΜΕ και Υπηρεσιακά Συμβούλια να αναδείξει ενισχυμένες τις ταξικές δυνάμεις που αποτελούν το «μάτι» και το «αυτί» του.

Κέρκυρα 25/9/2016