Ένταση στα Καμιναράτα! Διαξιφισμοί μεταξύ κατοίκων και εκπροσώπου της εταιρίας για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 14:55

Ένταση στα Καμιναράτα! Διαξιφισμοί μεταξύ κατοίκων και εκπροσώπου της εταιρίας για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών (εικόνες + video)

Η νέα δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων των Καμιναράτων, που έγινε σήμερα το πρωί, είχε ως σκοπό της να σταματήσει τις εργασίες της εταιρίας που έχει αναλάβει την εγκατάσταση των τριών ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Σκουρτανιώτη

Οι κάτοικοι, προειδοποίησαν τους εργαζόμενους και τον εκπρόσωπο της εταιρίας, ότι οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν και δεν θα επιτρέψουν με κάθε τρόπο τις εργασίες. Υπήρξε έντονος διάλογος μεταξύ του προέδρου της τοπικής κοινότητας Καμιναράτων κ. Θόδωρου Κούτση με τον εκπρόσωπο της εταιρίας, όπως επίσης και διαξιφισμοί του τελευταίου με τους κατοίκους.

Από την πλευρά της εταιρίας, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι «Σε περίπτωση που γίνει παύση εργασιών από τους κατοίκους είμαι αναγκασμένος να καλέσω την αστυνομία». Παράλληλα, τόνισε ότι οι εργασίες που γίνονται στην περιοχή, είναι καθ’ όλα νόμιμες και με όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, ενώ επεσήμανε ότι η εταιρία δίνει όλα τα απαραίτητα ανταποδοτικά οφέλη στον Δήμο Κεφαλονιάς.

Φυσικά οι κάτοικοι, προσπαθούν να υπερασπιστούν την περιοχή τους, θεωρώντας ότι πρέπει να αναπτυχθεί σε διαφορετικό πεδίο, όπως είναι ο θρησκευτικός τουρισμός (εξαιτίας της Ιεράς Μονής Κηπουραίων) και ο πολιτιστικός και αρχαιολογικός τουρισμός, εξαιτίας των σημαντικών ευρημάτων που υπάρχουν.

Το παρών στη νέα κινητοποίησαν έδωσε για μία ακόμη φορά ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Διονύσης Αραβαντινός,  παρόντας ήταν και αντιδήμαρχος Παλικής Αλέξης Μοσχονάς, ενώ εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Παλικής ο Βαγγέλης Βαλλιάνος.

Αναμένεται τις επόμενες ημέρες οι κάτοικοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, άλλωστε η άδεια που έχει στα χέρια της η εταιρία για εργασίες στην περιοχή έχει ισχύ μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.
Στο σημείο υπήρχε και διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

Παρακάτω εικόνες και video από την κινητοποίηση.

https://www.youtube.com/watch?v=x2WPNPU1nFo

DSC 0191DSC 0195DSC 0199DSC 0204DSC 0212DSC 0215DSC 0216DSC 0222DSC 0225DSC 0227DSC 0229DSC 0231


Ετικέτες: