Απάντηση της ΠΔΕ Ιονίων Νήσων για το τι έγινε στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016 05:41

Απάντηση της ΠΔΕ Ιονίων Νήσων για το τι έγινε στην Κεφαλονιά

Απάντηση στην ανακοίνωση – καταγγελία της ΟΛΜΕ

Είναι λυπηρό η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να υιοθετεί άκριτα και αυτολεξεί ένα κείμενο (καταγγελία της ΕΛΜΕ ΚΙ) γεμάτο ψεύδη και ανακρίβειες, του κ. Γεωργόπουλου, το οποίο το κυκλοφόρησε λίγη μόλις ώρα μετά το γεγονός στο οποίο αναφέρεται. Θα έπρεπε τουλάχιστο να ενημερωθούν (αλλά δεν ήθελαν), αυτοί προσάπτουν λόγια και πράξεις σε κάποιον που δεν έπραξε, πολύ περισσότερο, όταν το κείμενο αυτό είναι γραμμένο κάτω από το βάρος της προσωπικής εμπλοκής και με έντονη πολιτική και κομματική σκοπιμότητα.
Για να μην αναφερθώ εκτενώς στα πάμπολλα σημεία του κειμένου, θα κάνω μόνο κάποιες απαραίτητες διευκρινίσεις.

Οι προσκεκλημένοι, η παρουσία της αστυνομίας και τα εγκαίνια ήταν οργανωμένα από την Περιφερειακή Αρχή. Ο αγιασμός όπως και κάθε εκπαιδευτική διαδικασία ήταν στη δική μας ευθύνη.

Κανένας δε ζήτησε την απομάκρυνση κανενός, σε όλη τη διαδικασία.

Όταν στην έναρξη του αγιασμού μέλη της ΕΛΜΕ ΚΙ και ο κ. Γεωργόπουλος μου ζήτησαν να μιλήσουν και να διαβάσουν κείμενο, τους απάντησα ότι δεν έχουν την άδεια και θα τηρήσουμε την προγραμματισμένη διαδικασία.

Πριν ακόμα μιλήσει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και πριν διαβαστεί το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, ο κ. Γεωργόπουλος επιχείρησε κάνοντας φασαρία και φωνάζοντας, να ανεβεί στο βήμα και να πάρει το μικρόφωνο, σε αυτό το σημείο οι αστυνομικοί, που για άλλο λόγο ήταν παρόντες, τον εμπόδισαν.

Η επιθετική συμπεριφορά του κ. Γεωργόπουλου, προέδρου της ΕΛΜΕ ΚΙ και μέλος της Γραμματείας ΠΑΜΕ, ήταν απαράδεκτη και προκλητική, σε συνέχεια όμως της κινητοποίησης από την προηγούμενη μέρα, ενόψει της επικείμενης παρουσίας του Πρωθυπουργού. Από ότι φάνηκε όμως, η παράσταση έπρεπε έτσι και αλλιώς να δοθεί.

Οπωσδήποτε σεβόμαστε τους εκπροσώπους των εργαζομένων και οφείλουμε να προασπίζουμε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Αυτό όμως που παίχτηκε εκεί, απείχε πολύ από αυτή τη λογική.

Γκούσης Κωνσταντίνος

Π.Δ.Ε. Ιονίων Νήσων




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ