Ανοιχτή επιστολή προς τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016 09:18

Ανοιχτή επιστολή προς τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Σάμης


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς:

- τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Σάμης,

Θώμη Σιμιτοπούλου

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, όπως έχει κοινοποιηθεί και στο σχολείο σας, με επίσημη – δημόσια ανακοίνωσή του, τοποθετήθηκε για το μαθητοδικείο το οποίο στήθηκε σε βάρος τεσσάρων μαθητών του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Σάμης, μετά από δική σας αναφορά στην αστυνομία.

Με βάση τα στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας πήραμε απόφαση που – μεταξύ άλλων - αναφέρει τα εξής:

«…Για το λόγο αυτό το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί την Διευθύντρια του Γυμνασίου Σάμης να απολογηθεί εγγράφως για τις ενέργειές της, μέχρι το τέλος του μήνα [σημ. Ιουλίου]. Εάν δεν υπάρξει τεκμήριο που να ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα από πλευράς της, τότε θα παραπεμφθεί στη ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ με πρόταση διαγραφής δια παντός από το σωματείο μας. Στην ίδια περίπτωση δεν μπορεί, επίσης, να παραμένει Διευθύντρια στο σχολείο». Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι Σύλλογοι Διδασκόντων, Γονέων και Κηδεμόνων, φορείς της περιοχής κοκ. Ανακοίνωση έβγαλε και το ΔΣ της ΟΛΜΕ αναφέροντας ότι «…δεν έχουν θέση στα συνδικάτα μας εκείνοι που μηνύουν μαθητές».

Παρά τα χρονικά όρια που έθεταν οι αποφάσεις το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, με τη βαθιά δημοκρατική συναίσθηση που το διακρίνει, θέλησε να σας βρει στο σχολείο σας και να ακούσει τη γνώμη σας, πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Εντούτοις, αυτό δεν κατέστη δυνατό αφού στις 15/9/2016 και κατά τη διάρκεια της παρουσίας κλιμακίου του ΔΣ στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Σάμης εσείς δεν παρουσιαστήκατε. Σημειώνουμε πως ενημερωθήκαμε από τους συναδέλφους πως δεν απουσιάζατε από το σχολείο.

Στο ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ που θα γίνει την Δευτέρα 19/9 8.30 μμ στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου υπάρχει ως θέμα η εκτίμηση της πορείας προς το μαθητοδικείο και η επικαιροποίηση της τοποθέτησης για τη στάση που κρατήσατε. Θέλουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να έχουμε, αν επιθυμήσετε, τις δικές σας εξηγήσεις είτε μέσω e-mailείτε δια ζώσης. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Αργοστόλι 16/09/16

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία