Βρέθηκε σκυλίτσα σκελετωμένη και με κομμένη την πατούσα στον Πόρο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 17:33

Βρέθηκε σκυλίτσα σκελετωμένη και με κομμένη την πατούσα στον Πόρο


Κάτω από μια σκάλα στο χωριό Πόρος στην Κεφαλονιά μια γυναίκα βρήκε τυχαία την άρρωστη και εξαθλιωμένη σκυλίτσα που βλέπετε και ενημέρωσε το Σύλλογο Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς». Το ταλαιπωρημένο θηλυκό σκυλί ήταν σκελετωμένο και είχε πολλές πληγές στο κορμάκι του, ενώ η πίσω αριστερή του πατούσα ήταν κομμένη.

Ο Ανδρέας Παπαδάτος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, έσπευσε επί τόπου και αφού έβαλε προσεκτικά τη σκυλίτσα στο αυτοκίνητό του της έδωσε φαγητό και νερό. Στη συνέχεια τη μετέφερε στον κτηνίατρο Ελευθέριο Ψαρρό στο Αργοστόλι, ο οποίος διαπίστωσε ότι πάσχει από ασιτία και αφυδάτωση, ενώ οι εξετάσεις έδειξαν ότι είναι θετική στη Λεϊσμανίωση. Ο κ. Ψαρρός περιποιήθηκε τις πληγές της σκυλίτσας, η οποία ήδη ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή στο καταφύγιο ARK (Animal Rescue Kefalonia) του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς».

«Από τις πιο σκληρές εικόνες που έχουμε συναντήσει στο καταφύγιο. Ένα μάτσο κόκκαλα με πετσί, στην κυριολεξία κολλημένο πάνω της, από την πείνα, τη δίψα, την κακουχία. Δύο ματάκια που απορημένα σε κοιτούν με λύπη που όμοια της δεν έχουμε ξανασυναντήσει. Τι να συνέβηκε άραγε σ’ αυτή τη ψυχούλα;

Θύμα ανθρώπινης θηριωδίας, κάποιο άλλο φριχτό ατύχημα; Μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ πως στην άτυχη αυτή σκυλίτσα κόπηκε το ένα πόδι και είχε τόσες πολλές πληγές σε όλο το κορμάκι της. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα καταφέρουμε να της γιατρέψουμε τις πληγές στη ψυχή της και να κουνήσει και πάλι χαρούμενα την ουρίτσα της.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τη γυναίκα από τον Πόρο που δεν την προσπέρασε αλλά μας ειδοποίησε αμέσως και στην ουσία της έσωσε τη ζωή. Τον Ανδρέα Παπαδάτο που παράτησε τα πάντα συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα του ζώου και έτρεξε αμέσως να την παραλάβει στον Πόρο. Τον κτηνίατρο μας Ελευθέριο Ψαρρό που για μια ακόμη φορά απόδειξε ότι κτηνίατρος γεννιέσαι και δεν γίνεσαι. Την Στάμω Καλογηράτου που κάλυψε όλα τα έξοδα περίθαλψης και θεραπείας της σκυλίτσας και τέλος την Τζόις για τη βοήθεια και περισσή αγάπη που έδειξε σ’ αυτό το πλάσμα. Η Σταμίτσα, έτσι την ονομάσαμε, είναι πλέον ασφαλής» αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Maria Marina Machado.

istoriesadespoton.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250