Κατάθεση Γιώργου Κουρή στην Εξεταστική με δόσεις περγαμόντου και παπάγιας από την Κεφαλονιά (video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 09:57

Κατάθεση Γιώργου Κουρή στην Εξεταστική με δόσεις περγαμόντου και παπάγιας από την Κεφαλονιά (video)


Με την εξέταση του Γιώργου Κουρή για την υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού Alter, συνεχίζει το έργο της η εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, δήλωσε ότι ήθελε να γίνει αγρότης και ότι είναι ο μοναδικός εκδότης που το κράτος έχει ληστέψει και τον έχει κλείσει άδικα στη φυλακή.

«Μου είπαν ότι για να γίνω αγρότης και να κάνω γεώτρηση πρέπει πρώτα να γίνω δεξιός», υποστήριξε και πρόσθεσε πως εξαιτίας αυτού του λόγου εξαναγκάστηκε να γίνει δημοσιογράφος.

Αναφέρθηκε στις καλλιέργειες του στην Κεφαλονιά, προσκόμισε μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες και μίλησε για παπάγιες και μάνγκο. «Γνωρίζετε ότι το περγαμόντο της Κεφαλονιάς είναι μοναδικό στον κόσμο;» ρώτησε τους βουλευτές και αναφερόμενος στις καλλιέργειές του είπε ότι είναι πιο σημαντικές από τα θέματα για τα οποία κλήθηκε στην επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του, ο Γιώργος Κουρής ανέφερε ότι από το 2000 και μετά η οικογένειά του δεν είχε καμία σχέση με το Alter. «Από το 2000 δεν έκανα καμία διαχείριση, καμία διοίκηση, καμία πρόσληψη και απόλυση», είπε. Απαντώντας σε ερωτήσεις, επέρριψε ευθύνες για το λουκέτο στον τηλεοπτικό σταθμό στους κ.κ. Αθανασούλη, Βαλσαμίδη και Γιαννίκο, που έκαναν -όπως είπε- κουμάντο και «έβαζαν χρήματα στις τσέπες τους».

Νωρίτερα, στην επιτροπή επικράτησε ένταση όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε να διακοπεί η εξέταση εκπροσώπων των ΜΜΕ προκειμένου να κληθούν εκπρόσωποι της ΤτΕ. Μίλησε για πασαρέλα διασημοτήτων και κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι ψεύδεται όταν μιλάει για θαλασσοδάνεια.

«Είστε ένα κόμμα που στηρίχθηκε στο ψέμα», είπε, προκαλώντας αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ δεν θέλω να γίνω Χατζηαβάτης και λουστράκι κύριε Ανδρέα μας», σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να τον καλεί να συνέλθει.

cnn.gr

https://www.youtube.com/watch?v=eV3Ffng27QI



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250