ΕΛΜΕΚΙ: Νέες προκλήσεις στην υπόθεση του μαθητοδικείου για τη Σάμη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 05:23

ΕΛΜΕΚΙ: Νέες προκλήσεις στην υπόθεση του μαθητοδικείου για τη Σάμη

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!

Καλούνται οι γονείς των διωκόμενων μαθητών της Σάμης από τη δικαιοσύνη,
για συστάσεις (!!!) προκειμένου να νουθετηθούν οι υπόδικοι,
για το έγκλημα της κατάληψης που έγινε «κατά συναυτουργία και εξακολούθηση».

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ενημερώνει την εκπαιδευτική κοινότητα και το λαό πως το μαθητοδικείο για την εκδίκαση της δράσης των «εγκληματιών» - καταληψιών μαθητών και αποφοίτων της Σάμης όχι μόνο προχωρά κανονικά για τις 13 Οκτώβρη, ημέρα Πέμπτη, αλλά και νέο κρούσμα τρομοκράτησης έρχεται να προστεθεί.

Η υπηρεσία επιμελητών του δικαστηρίου ανηλίκων Κεφαλονιάς καλεί γονείς και διωκόμενους μαθητές τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη και ώρα 13.00 !!!

Ως αιτιολογία των νέων κλήσεων, που δόθηκαν τέλη Αυγούστου, προβάλλεται ότι πρέπει να προηγηθεί της δίκης η «επικοινωνία» της υπηρεσίας με γονείς και ανήλικους. Τονίζεται, ξανά, ότι δικάζονται με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (του «μεγάλου τέκνου» της Κεφαλονιάς Αρσένη), για έγκλημα που τελέστηκε «κατά συναυτουργία και εξακολούθηση»!! Σημειώνουμε ότι εντελώς αυθαίρετα και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία στοιχειώδης εξακρίβωση από τον εισαγγελέα πρωτοδικών των όσων κατέθεσε η μηνύτρια των ανηλίκων Διευθύντρια του Γυμνασίου Σάμης, ένας από τους τέσσερις ανηλίκους στέλνεται σε κανονικό δικαστήριο ως ενήλικας. Οι ερπύστριες της δικαιοσύνης λαδώνουν τα γρανάζια τους προκειμένου να ισοπεδωθούν οι αγώνες. Τη στιγμή που υποθέσεις τύπου «λίστας Λαγκάρντ», «Παναμά papers», «Siemens» κλπ καρκινοβατούν για χρόνια, η επίδειξη του «νόμου και της τάξης» στους ανήλικους προχωρά κανονικά, ταχύτατα και απρόσκοπτα.

Ρωτάμε:

 Ποιος είναι εκείνος που υπαγορεύει στις διωκτικές – εισαγγελικές αρχές αυτή τη στάση;
 Γιατί συνεχίζεται μία δίωξη που γίνεται με βάση μια ΠΝΠ που έχει καταργηθεί;
 Γιατί δεν εφαρμόζεται ο Νόμος 4411/16 (ΦΕΚ 142/3-8-16, τ. Α΄, άρθρα 8-9) με βάση τον οποίο μια σειρά υποθέσεις, όπως και η συγκεκριμένη, μπορούν να μπουν στο αρχείο;

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τη μαζική έκφραση αλληλεγγύης στους διωκόμενους μαθητές του ΓΕΛ και του Γυμνασίου Σάμης. Αυτό πρέπει να δυναμώσει. Θεωρεί ότι επικαιροποιείται η εκτίμηση πως ενισχύεται η ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη κοινωνία, με στόχο την τρομοκράτηση συνολικά της νέας γενιάς. Μετά τα Γρεβενά και το Ηράκλειο ήρθε η σειρά της Κεφαλονιάς: Τα μαθητοδικεία φουντώνουν ξανά σε όλη την Ελλάδα, παρά την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που έγινε μετά από σκληρούς αγώνες του κινήματος και αφού η ΠΝΠ είχε αποδομηθεί στην πράξη από τους μαθητές.

Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν το αίσχος της τρομοκρατικής και καθ’ όλα απαράδεκτης διαδικασίας όπως τονίζαμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας. Αντί όμως να παύσουν τα μαθητοδικεία βγάζουν δελτία τύπου για την υποστήριξη των διωκόμενων, αφήνοντας να εξελιχθεί η δίκη. Επιπλέον, διατηρούν όλο το υπόλοιπο πλαίσιο, που εφαρμόστηκε με ζέση πέρσι με πιέσεις και ενδοσχολικές τιμωρίες (περικοπές εκδρομών για τους καταληψίες κλπ) αλλά και προτρέπουν σε χρήση του ποινικού κώδικα στο σχολείο!! Δεν ξεχνάμε πως τους ίδιους μαθητές - μαζί με άλλους - ο κ. Φίλης τους αντιμετώπισε με ΜΑΤ στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού στο Υπουργείο Παιδείας. Η κυβέρνηση, όμως, έχει το θράσος να εμφανίζεται ως μάρτυρας υπεράσπισης των διωκόμενων, τη στιγμή που προσπαθεί να κάμψει το μαθητικό κίνημα, για την απρόσκοπτη εφαρμογή των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών που απεργάζεται από κοινού με ΕΕ – κεφάλαιο. Τέτοιες πρακτικές είναι που κάνουν το ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει συγχαρητήρια από την άρχουσα τάξη και το διεθνές πολιτικό της προσωπικό. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κοιτούν με δέος τους διαδόχους τους.

Καλούμε τους μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς, γονείς, όλο το λαό του Νομού να δυναμώσουν τον αγώνα και την αλληλεγγύη.

Η πορεία προς τη 13η Οκτώβρη να είναι πορεία δράσης για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.
19 Σεπτέμβρη, 13.00, όλοι και όλες στα δικαστήρια!!!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ

Διεκδικούμε:

1. Εδώ και τώρα να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος των μαθητών και η υπόθεση να μπει στο αρχείο.

2. Άμεση παύση αυτής και κάθε δίωξης που έχει κινηθεί με βάση την (καταργημένη) ΠΝΠ. Η κυβέρνηση να καταργήσει τα μαθητοδικεία.

3. Καμία χρήση του ποινικού κώδικα σε βάρος των μαθητικών κινητοποιήσεων, κατάργηση κάθε διάταξης που χρησιμοποιείται για την ποινικοποίησή τους και την άσκηση πιέσεων.

4. Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων.
Αργοστόλι 8/9/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος                                Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης       Ποταμιάνου Σοφία


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250