Ξεκινούν οι εκδηλώσεις στην “Eβδομάδα των αποδήμων”

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 21:29

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις στην “Eβδομάδα των αποδήμων”

Οι εκδηλώσεις στην εβδομάδα αποδήμων ξεκινούν από αύριο 1η Αυγούστου και ως εκ τούτου ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ο υπεύθυνος Συντονισμού των Εκδηλώσεων αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος, η κ. Αγγελική Χιόνη και ο επίτιμος Πρόεδρος κ. Μαρίνος Χιόνης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής δήλωσε για την εβδομάδα αποδήμων : «Κάνουμε μία προσέγγιση με σεβασμό σε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη και είναι οι απόδημοι.


Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε αυτή την διαχρονική προσπάθεια που κάνουν οι απόδημοι για την στήριξη της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.


Έχουν ξεκινήσει εδώ και 12 χρόνια και προσπαθούν με εκδηλώσεις να προσεγγίσουν τα προβλήματα και τα θέματα που έχουν σχέση με τα νησιά μας και τα έχουν καταφέρει. Η καρδιά τους και η ψυχή τους είναι πίσω στην πατρίδα και εμείς από αγάπη και υποχρέωση προς αυτούς και προς τον τόπο μας θεωρήσαμε ότι έπρεπε να έχουμε μία πιο εποικοδομητική συνεργασία.


Ήρθαμε σε μία συμφωνία για μία εβδομάδα αποδήμου ελληνισμού που είναι εντελώς ξεχωριστή από αυτή που ξέραμε. Είναι μία εβδομάδα η οποία αφιερώνεται στην νέα γενιά, αλλά και στην προώθηση των Κεφαλλονίτικων προϊόντων που έχουν σχέση με την παραγωγή των νησιών μας. Θέλω να ευχαριστήσω το δ.σ. της παγκόσμιας ομοσπονδίας «Οδυσσεύς», τον Δήμαρχο κ. Παρίση και τον Αντιδήμαρχο κ. Κεκάτο και τον πρόεδρο τον κ. Χιόνη, την κα Χιόνη και τον κ. Μαρίνο Χιόνη, αλλά και όλους τους απόδημους για την στήριξη της ιδιαίτερης πατρίδας τους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης».

Οι απόδημοι πάνε Ρουμανία


Εν τω μεταξύ, μέσα στον Σεπτέμβριο οι απόδημοι θα διοργανώσουν μία εκδρομή στην Ρουμανία. Ο κ. Κουρής εξήγησε το σκεπτικό αυτής της εκδρομής ως εξής: «Πέρσι όταν τελειώσαμε το συνέδριο των αποδήμων, βάλαμε δύο στόχους. Να κάνουμε την υπέρβαση και να γνωρίσουμε τις χαμένες πατρίδες των Κεφαλλονιτών. Αποφασίσαμε στις συζητήσεις αυτές να κάνουμε μία εκδρομή που θα είναι στην Ρουμανία και θα ανακοινώσουμε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου».


Η εκδρομή θα γίνει στα μέσα του Σεπτέμβρη με λεωφορείο και θα είναι ένα προσκύνημα στους τόπους που έζησαν και προόδευσαν οι Κεφαλλονίτες του προηγούμενου αιώνα. Όπως τονίστηκε θα είναι το πρώτο προσκύνημα και σίγουρα θα υπάρξουν και άλλα σε άλλες χαμένες πατρίδες που μπορεί να είναι η Οδησσό , μπορεί να είναι οι περιοχές της Ρουμανίας και του Εύξεινου Πόντου .


Ακούστε τι είπαν η κα Αγγελική Χιόνη και ο κ. Μαρίνος Χιόνης και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων


https://www.youtube.com/watch?v=yLg3Z0XvjPk




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250