«Nα πέσουν οι επικίνδυνοι βράχοι και να κοπούν τα ετοιμόρροπα πεύκα στον Κούταβο»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 08:36

«Nα πέσουν οι επικίνδυνοι βράχοι και να κοπούν τα ετοιμόρροπα πεύκα στον Κούταβο»


Μια μέρα, από αυτές της τουριστικής αιχμής του Δεκαπενταύγουστου , περιμένοντας υπομονετικά , σε ουρά 1 χλμ. , για να περάσω τα περίφημα πια φανάρια του Πετρία , να πάω σπίτι μου στα Ραζάτα , σήκωσα τα μάτια μου να δω με μεγαλύτερη προσοχή και χρόνο , τα βράχια και τα πεύκα του Κουτάβου , που κρέμονταν από πάνω μου !! Γι’ αυτά που αρκετές φορές έχω ξαναγράψει , σαν βιαστικός περαστικός .

΄΄ Θεός φυλάξει ΄΄ ψέλλισα αυθόρμητα , τι είναι τούτο , δεν ήταν έτσι , πριν από χρόνια , όταν τα περπατούσα λόγω της δουλειάς μου στην ΔΕΗ . Τότε αποφάσισα να κάνω με πιο ησυχία και χρόνο , ένα οδοιπορικό σ’ αυτά τα 800 , περίπου μέτρα , στον δρόμο που καθημερινά , αλλά και με αιχμή το καλοκαίρι , περνά ο μισός και βάλε πληθυσμός του νησιού , που επικοινωνεί με το Αργοστόλι , ή που κατευθύνεται από τον Βορρά και το κέντρο  προς Δυτική  και Νότια πλευρά του .

Όταν τέλειωσα αυτή την , υπέροχη κατά τα άλλα βόλτα μου , ήταν καθαρό μέσα μου , ότι η επίκληση του θεού δεν είναι αρκετή σε τέτοιες περιπτώσεις .  Πρέπει να βάλουμε κι εμείς ένα χεράκι , όπως λέγανε οι αρχαίοι μας πρόγονοι .

Πολλοί από αυτούς τους βράχους και τα πεύκα είναι πραγματικά …στον αέρα , έτοιμοι με μια νεροποντή , σαν πέρσι τον Σεπτέμβρη , ένα δυνατό άνεμο ή έναν σεισμό να καταρρεύσουν , να πέσουν πάνω στον πολυσύχναστο δρόμο , και τότε ..αλλοίμονο σε όποιον περνά . Τότε όμως θα είναι πολύ αργά και οι ευθύνες μας τεράστιες !!

Πριν από πολλά χρόνια , όταν ήταν Αντινομάρχης ο Σπύρος Μοσχόπουλος , είχε γίνει μια αρχή , είχαν κοπεί κάποια δένδρα και τοποθετήθηκε ένα πλέγμα .

Αυτό που πρέπει να γίνει , είναι σίγουρα γνωστό στους αρμόδιους Τεχνικούς και μη , της Περιφέρειας , της Δ/νσης Δασών , αλλά και του Δήμου , αφού αφορά πολίτες του .

Πρέπει λοιπόν , προγραμματισμένα , να πέσουν οι επικίνδυνοι βράχοι και να κοπούν τα ετοιμόρροπα πεύκα , ορισμένα από τα οποία είναι σημαδεμένα από παλιά  για να κοπούν , και όλα αυτά να απομακρυνθούν . Ξέρω θέλει χρήματα , προγραμματισμό και υπομονή για λίγες μέρες και ώρες από εμάς , στην φάση των έργων που πρέπει να γίνουν . ΠΡΕΠΕΙ όμως να γίνουν όλα αυτά , να γίνουν άμεσα , πριν να είναι αργά , και τρέχουμε να προλάβουμε τα επόμενα θύματα .

Η πρόληψη είναι το μόνο αντίδοτο , το ΄΄ θεός φυλάξει ΄΄ δεν αρκεί πάντα !!

ΡΩΣΣΕΤΟΣ – ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ  ΛΟΥΖΗΣ

IMG 0668IMG 0672IMG 0673


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250