Γεώργιος Χωραϊτης: «Δεσμεύομαι να προάγω το αίσθημα ασφάλειας»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 13:43

Γεώργιος Χωραϊτης: «Δεσμεύομαι να προάγω το αίσθημα ασφάλειας»

Την πρώτη του συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Γεώργιος Χωραϊτης.Ο κ. Χωραϊτης, στο αρχικό μήνυμά του εξέφρασε τους στόχους και τις επιδιώξεις του, ενώ εν συνεχεία απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων. Ρεπορτάζ: Γιωργος Χαλαβαζής


Πιο αναλυτικά τόνισε:«Από την 21 Ιουλίου ανέλαβα καθήκοντα Αστυνομικού Διευθυντού Κεφαλληνίας, αμέσως μετά την κατ' εκλογή προαγωγή μου στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντού, από το αρμόδιο συμβούλιο κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.


Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνω για την Ελληνική Αστυνομία, δεσμεύομαι, απέναντι στους συμπολίτες μου, να προάγω το Αίσθημα Ασφάλειας και την Ευνομία, όπως επεδίωξαν και οι προκάτοχοι μου.


Βάζοντας ψηλά τον πήχη στην καταπολέμηση του εγκλήματος, των ναρκωτικών της διαφθοράς και στην Οδική Ασφάλεια, κάνω ξεκάθαρες τις προθέσεις μου για έργο και σκληρή δουλειά, μέσα από δράσεις, τις οποίες διέπουν οι Αρχές της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, του σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αυτοί οι στόχοι που προανέφερα δεν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν χωρίς την καλή συνεργασία όλων των Αστυνομικών Υπαλλήλων, τη στήριξη της Πολιτείας και την εμπιστοσύνη συμπαράσταση των πολιτών, ώστε Κεφαλονιά και Ιθάκη να αποτελούν ασφαλές περιβάλλον για τους κατοίκους και ασφαλή προορισμό για τους επισκέπτες.

 7310644


Προσβλέπω στον διαρθρωτικό εκσυγχρονισμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας, ώστε να ανταποκρίνεται ακόμα καλύτερα στις σύγχρονες ανάγκες και κοινωνικές απαιτήσεις.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Απερχόμενο Διευθυντή Ταξίαρχο κ. Παναγιώτη Φιλίππου για την συνεργασία μας και την προσφορά του στη Αστυνομία και να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου σε όλο το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας για το υψηλό αίσθημα ευθύνης, την αίσθηση καθήκοντος και τις ικανότητες τους».


Ο κ. Χωραϊτης απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων, δηλώνοντας τα εξής:


- Για την περεταίρω αστυνόμευση στην περιφέρεια της Κεφαλονιάς


«Όπως και οι προκάτοχοι μου επεδίωξαν την ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό. Κάνουμε συχνές ανακατανομές στα καθήκοντα και στο προσωπικό ώστε να ανταποκριθεί πέραν της έδρας που είναι το Αργοστόλι και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού, αλλά και την Ιθάκη».


- Για τους δυο διακινητές ναρκωτικών που ακόμα δεν έχουν συλληφθεί


«Το περιστατικό έγινε την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα νέα μου καθήκοντα και αφορούσε συνεργασία με το Λιμεναρχείο. Ανταποκριθήκαμε έγκαιρα, πλην όμως δεν είχαμε αποτελέσματα. Εξ όσων γνωρίζω η Λιμενική αρχή γνωρίζει τους δράστες και ακολουθείτε η διαδικασία που προβλέπετε από την δικονομία. Εμείς κληθήκαμε να συνδράμουμε στις αναζητήσεις και το κάναμε σε 24ωρη βάση, για αρκετές μέρες και με αρκετή δύναμη».
- Για την ικανότητα του προσωπικού που έχει στην διάθεσή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας
«Δεν υπάρχει επάρκεια του προσωπικού, πλην όμως το προσωπικό που υφίσταται στη διεύθυνση είναι ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις ανάγκες για αστυνόμευση στην περιοχή».


- Για το αν θα είναι επιχειρησιακός Διευθυντής


«Όλα τα χρόνια που υπηρετώ ήμουν επιχειρησιακός αξιωματικός, όπως άλλωστε και το σύνολο των αξιωματικών που υπηρετούν στην Διεύθυνση. Επομένως τα θέματα που ανακύπτουν αντιμετωπίζονται με επιχειρησιακό πρίσμα».


Καταλήγοντας ο κ. Χωραϊτης δήλωσε: «Θέλω να θεωρήσω ότι θα τύχουμε της αυστηρής κριτικής σας, αλλά και της προβολής του έργου μας».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Κατάγεται από την Ηλεία. Κατατάχθηκε στην Ελληνική Αστυνομία το 1982 με την εισαγωγή του στην Σχολή Υπαξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. Στην συνέχεια εισήχθη το 1987 στην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας απ' όπου αποφοίτησε το 1990. Τοποθετήθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Αργοστολίου το 1994. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός στο Τμήμα Ασφάλειας Αργοστολίου μέχρι το 2000 και ως Διοικητής μέχρι το 2009.
Είναι απόφοιτος:
Της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.
Της Σχολής Επιμόρφωσης – Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών
Της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.




00 inkefalonia general ad 300X250