Προσάραξη θαλαμηγού και παροχή βοήθειας σε σκάφος στην Ιθάκη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 10:03

Προσάραξη θαλαμηγού και παροχή βοήθειας σε σκάφος στην Ιθάκη

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, για την προσάραξη του Θ/Γ σκάφους ''MARANELLO'' σημαίας Μεγ. Βρετανίας, στη θαλάσσια περιοχή «ΣΧΟΙΝΟΣ» ν. Ιθάκης, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ» Ν. Λευκάδας 193 με την βοήθεια του οποίου το ''MARANELLO'' αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια συνοδεία του Π.Λ.Σ. στο λιμάνι Βαθέως Ιθάκης.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Ιθάκης απαγορεύτηκε ο απόπλους του θαλαμηγού μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Επίσης ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Ι/Φ σκάφος ''BLUE SWAN'' σημαίας Γαλλίας βρίσκεται ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή «ΦΡΙΚΩΝ» Ιθάκης με επτά (07) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή «ΦΡΙΚΩΝ» Ιθάκης.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ το ''BLUE SWAN'' κατέπλευσε ασφαλώς με τη βοήθεια σκάφους (tender) του Ι/Φ σκάφους «IRELANDA» σημαίας Μάλτας στο λιμένα «ΦΡΙΚΩΝ» Ιθάκης.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250