''ΣΤΕΓΗ'': Ένα ξεχωριστό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά στο Ληξούρι

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2016 11:48

''ΣΤΕΓΗ'': Ένα ξεχωριστό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά στο Ληξούρι


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι  για πρώτη χρονιά πρόκειται να λειτουργήσει ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) στο κέντρο του Ληξουρίου, στην οδό Αντιόχου Ευαγγελάτου (ΠΡΩΗΝ ΕΦΟΡΙΑ), προσφέροντας δημιουργικές ώρες σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.

Πρόκειται για δομή που θα παρέχει δημιουργική απασχόληση, προσανατολισμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες, στα ενδιαφέροντα και στις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού.

Σκοπός μας είναι η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου όλων των παιδιών, ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας, με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα καθώς και η καθημερινή εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων, που θα έχουν στη διάθεσή τους ένα δημιουργικό και ασφαλή χώρο παραμονής των παιδιών τους.

Το ΚΔΑΠ ''ΣΤΕΓΗ'' Ληξουρίου είναι ο χώρος που τα παιδιά θα συναντιούνται και συναναστρέφονται με φίλους και συμμαθητές, σε ένα περιβάλλον χαράς, δημιουργίας, διασκέδασης, φροντίδας και μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες θα αναπτύσσουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα τις απογευματινές ώρες το χειμώνα και τις πρωινές το καλοκαίρι να συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης χωρισμένα σε ομάδες με βάση τις ηλικίες τους με θέματα όπως:

- εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής,

- καλλιτεχνικά εργαστήρια,

- κατασκευές,

- μουσικοκινητική αγωγή,

- χορός,

- φυσική αγωγή-αθλητική αναψυχή,

- θεατρικό παιχνίδι και άλλα

Εκτός των καθημερινών δραστηριοτήτων το ΚΔΑΠ ''ΣΤΕΓΗ'' θα διοργανώσειεκδηλώσεις ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα προκειμένου να υπάρχει άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία ώστε να ενθαρρύνεται η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

Αρωγός του προγράμματος στο ΚΔΑΠ ''ΣΤΕΓΗ'' το 2016-2017, θα είναι η παιδοψυχίατρος Ελένη Λαζαράτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία μέσω SKYPE ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλές για την υποστήριξη του γονεϊκού ρόλου και την αντιμετώπιση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

Οι ωφελούμενοι μπορούν να έρθουν να κάνουν την εγγραφή τους 24 Αυγούστου- 1 Σεπτέμβρη.

ΟΛΟΙ όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στην ΕΕΤΑΑ και έχουν αποκτήσει voucher (αξία τοποθέτησης) έχουν το δικαίωμα εγγραφής των παιδιών τους ΔΩΡΕΑΝ.

Εφόσον οι μητέρες δεν ενταχθούν στο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής παιδιών με την καταβολή χαμηλού χρηματικού ποσού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε καθημερινά στο: 2671093542 ή 6977085978




00 inkefalonia general ad 300X250