Έτρεξαν, χάρηκαν πήραν και… κουλούρα!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 11:07

Έτρεξαν, χάρηκαν πήραν και… κουλούρα!

Το έθιμο του αγώνα δρόμου της Κουλούρας, αναβίωσε χθες στα Ομαλά! Οι συμμετοχές ήταν πολλές και οι αθλητές που έδωσαν δυναμικό παρών, έτρεξαν χάρηκαν πήραν και... κουλούρι, όπως προτάσσει το έθιμο που από μαρτυρίες τοποθετείται πριν από τους σεισμούς του 1953 και ήθελε το ''ποιός θα παραβγεί'' από τα Φραγκάτα ως την εκκλησία του Αγίου Γερασίμου και το έπαθλο μια μεγάλη «κουλούρα Ψωμί» που ο νικητής φορούσε από το κεφάλι.

Σίγουρα η ΚΕΔΗΚΕ έδειξε άλλη μία ευαισθησία της στα λαϊκά δρώμενα και διοργάνωσε έναν αξιόλογο αγώνα δρόμου που όλοι όσοι συμμετείχαν ή παρακολούθησαν χάρηκαν. Αυτό τόνισε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης στο καλωσόρισμα των αθλητών, αλλά και το μέλος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Δημήτρης Προβολισιάνος.

Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Ανουσάκης, ο οποίος έκανε τις απονομές, ωστόσο δεν πρόλαβε να δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα δρόμου προς... ανακούφιση των υπόλοιπων συμμετεχόντων που είδαν έναν σημαντικό αντίπαλο υποψήφιο για... μετάλλιο τελικά να μην συμμετέχει. Και του χρόνου!

Κείμενο – φωτογραφίες: Γιώργος Χαλαβαζής

https://www.youtube.com/watch?v=PEpEAEJ-WKo

https://www.youtube.com/watch?v=S3EKQPzqWLg

https://www.youtube.com/watch?v=nevnHH609iA

{phocagallery view=category|categoryid=137|limitstart=0|limitcount=0}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250