ΕΛΜΕΚΙ: Μεγάλες οι συνέπειες της κατάργησης των ΣΣΕ για εκπαιδευτικούς - γονείς - μαθητές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016 10:15

ΕΛΜΕΚΙ: Μεγάλες οι συνέπειες της κατάργησης των ΣΣΕ για εκπαιδευτικούς - γονείς - μαθητές

Να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον των σημερινών και αυριανών εργαζομένων!!!

Να υπερασπίσουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και το δικαίωμα στην απεργία.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί. Γονείς και μαθητές.

Η ΕΓΣΣΕ και οι κλαδικές ΣΣΕ είναι καίριο ζήτημα για τη ζωή των εργαζομένων. Αποτελούν μια μεγάλη κατάκτηση που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την αντεργατική νομοθεσία των τελευταίων χρόνων που προωθούν κεφάλαιο – κυβερνήσεις - ΕΕ. Στην ίδια κατεύθυνση θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία. Αυτοί οι αντεργατικοί νόμοι θωρακίζουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων κι έχουν ως αποτέλεσμα τη σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης των εργαζομένων. Το χτύπημα της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών ΣΣΕ, θα έχει άμεση επίπτωση σε αναπληρωτές – ωρομίσθιους, αφού μια σειρά δικαιώματα ρυθμίζονται από αυτές, ενώ θα δράσει και σαν πιλότος για το συνολικότερο χτύπημα των δικαιωμάτων και των μονίμων εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, όλη η εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να τοποθετηθεί, εφόσον το ζήτημα αφορά και τους γονείς αλλά και - πριν απ’ όλα – τους μαθητές, ως μελλοντική βάρδια της εργατικής τάξης. Το χτύπημα της απεργίας με το νέο συνδικαλιστικό νόμο, έχει την ίδια στόχευση με τα μαθητοδικεία και τις πιέσεις ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις: θέλουν σιγή νεκροταφείου παντού.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα Σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων από όλη την Ελλάδα που ανέλαβαν πρωτοβουλία για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ, που χτυπούν την απεργία. Συμπορευόμαστε, ακόμη, με το σχέδιο νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις που δημιουργήθηκε από τους παραπάνω μαζικούς φορείς με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι με γνώμονα τα κέρδη των μεγάλων ομίλων. Η πρωτοβουλία αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αφού, ειδικά το τελευταίο διάστημα, έχουν ενταθεί οι προσπάθειες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των εργοδοτών, με την πολύτιμη συμβολή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και των λοιπών κοινωνικών εταίρων, να νομιμοποιηθεί ο νέος γύρος αντεργατικών μέτρων στην συνείδηση των εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι και η νέα γενιά μόνο έναν τρόπο έχουμε για να απαντήσουμε σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται, διεκδικώντας:

 την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα, ξεχασμένα.

 την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.

 Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

 την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.

 την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

 να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων.

 ακώλυτη συνδικαλιστική δράση.

 να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ

ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                       Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                     Ποταμιάνου Σοφία




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250