Βραβείο στον Κεφαλονίτη ποιητή Πλούταρχο Πάστρα από το Δήμο Σκοπέλου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 20:28

Βραβείο στον Κεφαλονίτη ποιητή Πλούταρχο Πάστρα από το Δήμο Σκοπέλου

Ο Κεφαλονίτης ποιητής Πλούταρχος Πάστρας κέρδισε το Γ΄ Βραβείο ποίησης με το ποίημα του «Ραψωδία της εμπνεύσεως», στον «5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης Καισάριος Δαπόντες», τον οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Σκοπέλου.

Ο Πλούταρχος Πάστρας είναι νέος ποιητής. Γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα και κατάγεται από την Πάστρα Κεφαλληνίας. Τέλειωσε τις προπτυχιακές του σπουδές. Σε ηλικία μόλις 20 ετών κατέβηκε ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές της 18ης Μαΐου του 2014 στο Δήμο Γαλατσίου. Επίσης, συνεργάζεται με την ιδιότητα του δημοσιογράφου με το περιοδικό «Η Κεφαλλονίτικη Πρόοδος» της κ. Αμαλίας Βουτσινά, με τη μηνιαία τοπική εφημερίδα «Γραμμή Γαλατσίου» και ως Αρχισυντάκτης στην «Ελεύθερη Άποψη Γαλατσίου».

Ασχολείται με τη συγγραφή ποιημάτων και διηγημάτων από 8 ετών. Έχουν εκδοθεί ποιήματα του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στην ανθολογία «Το ταξίδι τώρα αρχίζει» των εκδόσεων Κουίντα, στην «Ανθολογία Χαϊκού» στην Κύπρο -αναμένονται μάλιστα να εκδοθούν άλλες τέσσερις ανθολογίες μέχρι τα τέλη του χρόνου, μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται ποιήματα του- και στα περιοδικά «Πνοές Λόγου και Τέχνης», «Δέλεαρ» και στη λογοτεχνική σελίδα «Bonsaistories».

Τέλος, έχει διακριθεί σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, κάτι που επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο, τη μέχρι τώρα πορεία του στην τέχνη του λόγου, όπου παρόλο τα 23 του έτη, έχει μέχρι στιγμής βραβευθεί με το Α΄ Βραβείο στον «1ο Ποιητικό Διαγωνισμό Bonsaistories», Α΄ Βραβείο στο «Διαγωνισμό Δημοφιλέστερης Ιστορίας» του Περιοδικού «120 ΛΕΞΕΙΣ», Β΄ Βραβείο στο «Διαγωνισμό Ποιοτικής Λημματογράφησης» για το λήμμα του «Μετρική (λογοτεχνία)» του «Συλλόγου Σχολείων Βικιπαίδειας Ελλάδας», Έπαινο στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2014 με θέμα «Στον καιρό του Παλαιολόγου» της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ» και του «Συλλόγου Φίλων των Απανταχού Κρυπτοχριστιανών» και Έπαινο στο «Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού» του Δήμου Δράμας για το παραμύθι του «Ο Φρόστυ και ο σκούφος του Αϊ Βασίλη».




00 inkefalonia general ad 300X250