Νέα δεδομένα σχετικά με το κατασκεύασμα στην παραλία «Κουτσουπιά»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 14:46

Νέα δεδομένα σχετικά με το κατασκεύασμα στην παραλία «Κουτσουπιά»

 Απάντηση του Δήμου Κεφαλλονιάς σχετικά με το δημοσίευμα για το κατασκεύασμα πρόκλησης και προσβολής στην παραλία «Κουτσουπιά»

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς απαντώντας στο σχετικό δημοσίευμα δηλώνει ότι δεν έχει χορηγήσει άδεια για τοποθέτηση καντίνας σε ιδιόκτητο χώρο ή σε χώρο αιγιαλού στην συγκεκριμένη περιοχή ούτε εκκρεμεί αντίστοιχη αίτηση για αδειοδότηση.

ΜΑΤΙΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Απάντηση στον κ. Ρασσιά για το κατασκεύασμα στην "Κουτσουπιά".

Κ. Ρασσιά, κατ' αρχάς η "αντιδικία", δεν είναι σε προσωπικό επίπεδο.

Έχει να κάνει με το νόμιμο της κατασκευής αυτής της παράγκας, σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και σε μια παραλία "κόσμημα" για την περιοχή μας. Επ΄αυτού, αρμόδιοι να απαντήσουν είναι: Η Δημοτική Αρχή, η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου και το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς.

Το "Μήπως καλύπτετε κάτι;" που μου απευθύνετε, θα με βοηθούσατε πολύ, αν γινόσασταν, πιο συγκεκριμένος.

Τα υπόλοιπα, δεν νομίζω, πως έχει νόημα να τα σχολιάσω.

Με εκτίμηση.

Τάσος Καβαλλιεράτος.

 


Απάντηση σχετικά με το δημοσίευμα για το "Κατασκεύασμα πρόκλησης και προσβολής στην παραλία "Κουτσουπιά"".

Σε απάντηση του άρθρου σας «Κατασκεύασμα προσβολής στην Κουτσουπιά» σεβόμενος εσάς και την δημοσιογραφία σας, θα ήθελα να δημοσιεύσετε την απάντηση μου.

Σέβομαι τον ανώνυμο φίλο αναγνώστη που έστειλε την φωτογραφία, αλλά αν δημοσιεύσετε και τις δικές μου, θα δείτε ότι είναι βγαλμένη έτσι ώστε ο κόσμος να πειστεί ότι είναι επάνω στην παραλία. Επίσης εκτιμώ και τον κύριο Τάσο που έκανε το ρεπορτάζ, αλλά θα έπρεπε να γνωρίζει ότι αυτός που φύτρωσε το κατασκεύασμα «παράγκα» όπως το χαρακτηρίζει , έχει όνομα και επώνυμο και λέγομαι Ρασσιάς Κων/νος. Επίσης και εγώ αγαπώ τον τόπο μου πολύ περισσότερο από τους κυρίους, διότι εγώ το αποδεικνύω με πράξεις. Θα έπρεπε επίσης να γνωρίζουν ότι το κατασκεύασμα αυτό είναι εγκεκριμένο και έχει δοθεί σε πάρα πολλούς δήμους και υπηρεσίες σε όλη την χώρα μην προσβάλλοντας το περιβάλλον και μη μολύνοντάς το. Επίσης, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι δεν φύτρωσε στην παραλία, αλλά σε ιδιωτικό χώρο.

Κύριε Τάσο μου στο άρθρο σας τονίζετε ότι οι επισκέπτες της παραλίας είναι από οργανωμένες εκδρομές με καραβάκια από Σάμη, Πόρο κ.λ.π και τους κουβαλάνε τα απαραίτητα. ΜΗΠΩΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΚΑΤΙ; Κύριε Τάσο γνωρίζω ότι τις περιοχές φυσικού κάλους πρέπει να τις προσέχουμε σαν τα μάτια μας, γι’ αυτό είμαι εγώ εκεί για να σκουπίζω, να καθαρίζω και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου κάθε μέρα.

Αν κατά τα γραφόμενά σας δεν είναι ανάπτυξη η τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, η συγκομιδή σκουπιδιών και βοήθεια προς τους τουρίστες σε αυτόν τον παράδεισο τότε φίλε Τάσο και αγαπητοί αναγνώστες ας αφήσουμε ασύδοτους τους κάθε εθνικότητας τουρίστες και πρεζάκηδες που πηγαίνουν στην Κουτσουπιά να ανάβουν φωτιές πάνω στην παραλία, να τρώνε, να πίνουν, να πετάνε τα σκουπίδια τους, να χέζουν πάνω στην άμμο και να μας προσβάλλουν με τις ενέργειές τους αυτές και να τους λέμε και ευχαριστώ.

Ε, λοιπόν όχι φίλε μου επειδή εσείς που δήθεν αγαπάτε την φύση ουδέποτε προσφέρατε τις υπηρεσίες σας σε αυτήν την παραλία και την ανάπτυξη την αποκαλείτε καταστροφή…. Σας ενημερώνω ότι εγώ θα παραμείνω φύλακας αυτού του παραδείσου και θα χαρώ πολύ να έρθετε από κοντά με όλες τις υπηρεσίες για αυτοψία. Ο κόσμος θα κρίνει…

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΡΑΣΣΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

Κατασκεύασμα πρόκλησης και προσβολής στην παραλία "Κουτσουπιά"

Φίλος αναγνώστης, μας έστειλε χτες, την φωτογραφία που βλέπετε, από την παραλία "Κουτσουπιά" μια μοναδική παραλία, σε μια περιοχή χαρακτηρισμένη "Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους".
 
Σ' αυτή τη περιοχή, "φύτρωσε" το κατασκεύασμα που βλέπετε!!! Ένα κατασκεύασμα πρόκληση του κοινού αισθήματος  και προσβολής,  του περιβάλλοντος!! Πληροφορίες μας λένε, πως η κατασκευή  αυτή, έχει άδεια!!! 
 
Θα θέλαμε ειλικρινά να ξέραμε....ο "εγκέφαλος" που έδωσε την άδεια...( αν όντως έτσι είναι )... δεν γνωρίζει πως οι επισκέπτες της παραλίας, είναι από οργανωμένες εκδρομές με καραβάκια από την Σάμη, τον Πόρο κλπ και αυτό σημαίνει πως έχουν μαζί τους νερά, αναψυκτικά, σάντουιτς κ.αλ. Δεν γνωρίζει πως και  οι λοιποί επισκέπτες, γνωρίζουν πως επισκεπτόμενοι αυτή τη παραλία,  πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα, άρα δεν χρειάζονται παράγκες, καντίνες κλπ;
 
 Δεν γνωρίζει πως τις περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, τις προσέχεις "ως κόρη οφθαλμού" και δεν "φυτεύεις" σ' αυτές, τέτοιου είδους κατασκευάσματα για την "εξυπηρέτηση", τάχα μου των τουριστών;!!! Εκτός αν,  αυτός που έδωσε την άδεια γι' αυτή τη κατασκευή,    πιστεύει πως αυτό το πράγμα... θεωρείται ανάπτυξη!!!
 
Αν όμως, αυτό είναι ανάπτυξη, τότε τι είναι  καταστροφή;
 
Αν δεν έχει δοθεί άδεια, τότε περιμένουμε, την αντίδραση των υπευθύνων, για το θέμα. 
 
Τάσος Καβαλλιεράτος - vlahatasamis.gr 




00 inkefalonia general ad 300X250