Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κλήση των μαθητών από την Σάμη σε Δίκη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 09:57

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κλήση των μαθητών από την Σάμη σε Δίκη

Το Τομεακό Συμβούλιο Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΚΝΕ καταδικάζει και καταγγέλει σε όλο το λαό των νησιών μας την παραπομπή σε δίκη μαθητών του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Σάμης με την κατηγορία ότι την περίοδο των μαθητικών κινητοποιήσεων του Οκτώβρη και του Νοέμβρη οργάνωσαν με άλλους συμμαθητές τους από κοινού καταλήψεις και άλλες δράσεις.Είναι υπόθεση όλου του λαού των νησιών μας να δοθεί απάντηση σε αυτή την ενέργεια που στοχεύει όχι μόνο τους μαθητές αλλά συνολικά το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα της Κεφαλονιάς. Οι μαθητές με τις κινητοποιήσεις τους στόχευαν την πολιτική που ρημάζει τα σχολεία και τις ζωές μας και στις οποίες συμμετείχαν σύσσωμα σχολεία από ολόκληρη την επικράτεια με αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων.

Σοβαρές ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την ίδια ώρα που βάζει όλο και περισσότερα εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών του λαού και προσαρμόζει ακόμη περισσότερο την εκπαίδευση στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου – πράγμα που αποτυπώνεται και στο πρόσφατο πόρισμα του «εθνικού διαλόγου για την παιδεία» – φτάνει μέχρι το σημείο της τρομοκράτησης των μαθητών και της ποινικοποίησης των αγώνων τους, ώστε να μην βρίσκει εμπόδιο στη «δουλειά της».

Στήνει «μαθητοδικεία» γιατί την ενοχλεί ο οργανωμένος αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο.Σέρνει στα δικαστήρια μαθητές γιατί αγωνίζονται να έχουν τα στοιχειώδη αγαθά που απαιτούνται για την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας!

Αξιοσημείωτο είναι ότι σ’ αυτή την προσπάθειά της η κυβέρνηση βρήκε σύμμαχο τη διευθύντρια του Γυμνασίου Σάμης που κίνησε τη διαδικασία και υπογράφει σαν μάρτυρας κατηγορίας. Οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να βρίσκονται στο πλάι των μαθητών την ώρα που αυτοί αγωνίζονται για αυξημένους προϋπολογισμούς για την παιδεία, για καθηγητές, υποδομές στα σχολεία, για μέτρα στήριξης των σχολείων του σεισμόπληκτου νησιού μας. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, πρέπει να είναι μια γροθιά μπροστά στην αντιλαϊκή επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛπου τσσακίζει τις ζωές και το μέλλον μας!

Το ΤΣ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΚΝΕ καλεί σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και το λαό των νησιών μας σε ξεσηκωμό!

Δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία μας οι δικαστές, οι αστυνόμοι και τα αναμορφωτήρια!!! Ούτε οι καταδότες και μηνυτές εκπαιδευτικοί που μόνο δάσκαλοι δεν μπορούν να λέγονται!

Οι μαθητές διώκονται για να τρομοκρατηθούν, να μην παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για να σκύβουν απογοητευμένοι και φοβισμένοι το κεφάλι μπροστά στην αδικία.

Oι μαθητές μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μπορούν και πρέπει να δώσουν την κατάλληλη απάντηση, αγωνιζόμενοι μαχητικά, για την κατάκτηση ενός σχολείου που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και δε θα είναι γρανάζι στους μηχανισμούς του κεφαλαίου. Να κάνουν κουρελόχαρτο στην πράξη τα κατηγορητήρια που ποινικοποιούν τους λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες.
Καλούμε τους μαθητές, όλα τα 5μελή και 15μελή,τους μαζικούς φορείς και το λαό του νησιού, να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης των αγωνιστών μαθητών στα χέρια τους! Να μην υποκύψουν σε εκφοβισμούς και τρομοκρατία, να συνεχίσουν αταλάντευτα αγωνιστικά μπροστά στη νέα λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων που έρχεται.


Ετικέτες: