Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σάμης: Έφηβοι στην Εισαγγελεία…

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 11:31

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σάμης: Έφηβοι στην Εισαγγελεία…

Και ενώ η σχολική χρονιά τελείωσε, τα προεόρτια της επόμενης σχολικής χρονιάς άρχισαν να φαίνονται…Η σύγκρουση του παλιού με το νέο, του σάπιου με το καθαρό , συνεχίζει και κρατάει καλά. Όπου μπορούν οι άνθρωποι που υπηρετούν το παλιό,  έχουν ως ταξικό καθήκον τους την πιο σκληρή αντίδραση  στο καινούργιο. Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Η πτώση φέρνει το θάνατο,  ο θάνατος τη σήψη και η σήψη τη βρώμα… Το ποτάμι δεν γυριζει πίσω.


Ότι κι αν κάνουν, την ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα των μαθητών του τόπου μας δεν μπορούν να τη λερώσουν. Κρατά από παλιά , από τα αετόπουλα της ΕΠΟΝ και απ’ την ομάδα “ Ελευθερία”  στη Θεσσαλονίκη στα πρώτα χρόνια της Ιταλο-Γερμανικής κατοχής. Στην Ελλάδα οι νεολαίοι αντιστέκονται , δεν συνθηκολογούν και σαν έφηβοι απαρνιούνται το φόβο και τη συγκατάβαση. Μας δείχνουν το δρόμο φωτίζοντας με το παράδειγμά τους όλους εμάς που αναγκαζόμαστε να μιλάμε για αριθμητικά νούμερα και όχι για την ανθρώπινη ζωή.

Βασικός στόχος της συντήρησης ήταν πάντα τα σχολεία να να είναι μέσο ιδεολογικής καταπίεσης και επιβολής της κυρίαρχης ιδεολογίας. Οι μαθητές μέσα σε αυτό το σύστημα αντιδρούν και δικαιώνουν αγώνες και αγωνίες των πατεράδων τους. Πόσο μάλλον τώρα που από τα 17 έτη θα έχουν και δικαίωμα ψήφου. Για τους εκπροσώπους του παλιού , αυτό είναι επικίνδυνο…

Ότι κι αν κάνουν θα καταφεύγουν πάντα στην τρομοκρατία. Μέσα από τον ελεγχόμενο φόβο περιμένουν την κοινωνία των υπηκόων , του σύγχρονου μαζάνθρωπου, του υποψήφιου φασίστα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των μαθητών της Σάμης απέναντι στη φρονηματική- πολιτική  δίωξη που τους ασκείται.

  Γιατί ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δίνεται…

  Ζητάμε την άμεση απομάκρυνση του υπεύθυνου μιας και δεν εκπροσωπεί τον παιδαγωγικό του ρόλο.

 

Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΗΣ

Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΕΙΟΥ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ