Η ΕΛΜΕΚΙ για την παράσταση διαμαρτυρίας, υπέρ των διωκόμενων μαθητών της Σάμης, σε ΔΔΕ και εισαγγελία Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 05:50

Η ΕΛΜΕΚΙ για την παράσταση διαμαρτυρίας, υπέρ των διωκόμενων μαθητών της Σάμης, σε ΔΔΕ και εισαγγελία Κεφαλονιάς

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕΚΙ για την παράσταση διαμαρτυρίας, υπέρ των διωκόμενων μαθητών της Σάμης, σε ΔΔΕ και εισαγγελία Κεφαλονιάς

Στην παράσταση διαμαρτυρίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, ενάντια στη δίωξη των μαθητών του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Σάμης, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί – γονείς και μαθητές. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Κεφαλονιάς ο Διευθυντής δήλωσε «προσωπικό κώλυμα» (μέσω του υπευθύνου εκπαιδευτικών θεμάτων) και δεν παρέστη ούτε είχε καμία ανταπόκριση στις τηλεφωνικές κλίσεις που του έγιναν από χθες. Δεν είναι δυνατόν η διοίκηση της εκπαίδευσης να σιωπά για το μείζον αυτό θέμα, πόσο μάλλον που έβαλε πλάτη, προεξάρχοντος του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Γκούση, στην πολιτική τρομοκράτησης και τιμωρίας των μαθητών.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας διαμορφώνει αυτό το πλαίσιο, με στόχο να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα οι αντιλαϊκές – αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις που καθορίζει από κοινού με κεφάλαιο - ΕΕ. Οι συλλογικοί αγώνες των μαθητών για ένα σχολείο που να μορφώνει, η διεκδίκηση λύσεων στα οξυνόμενα προβλήματα, η κοινή δράση με γονείς – εκπαιδευτικού ενοχλούν. Οι διοικήσεις εντέλλονται να συνδράμουν στην καταστολή τους. Όσο κι αν υπεκφεύγουν δεν θα αποφύγουν να πάρουν θέση για την απαράδεκτη εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά στάση της υφισταμένης τους Διευθύντριας του Γυμνασίου Σάμης αλλά και συνολικότερα.

Στη συνέχεια έγινε παράσταση στην εισαγγελία Κεφαλονιάς, όπου διαμηνύθηκε ότι δε μπορεί να γίνει αποδεκτή η ποινικοποίηση των αγώνων ούτε το να λειτουργούν σχολεία με αστυνομία - εισαγγελείς και το να σέρνονται μαθητές στα δικαστήρια.

Στη ΔΔΕ Κεφαλονιάς και στην εισαγγελία κατατέθηκαν η απόφαση της ΕΛΜΕ και η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Σάμης, την οποία - μέχρι στιγμής – συνυπογράφουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σάμης, ο Επαγγελματικός Σύλλογος Σάμης «Γιαλός», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμης «Αιγιαλός» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζερβάτων «Άγιος Ιωάννης».

Την Παρασκευή 15/7 και ώρα 11 πμ θα υπάρξει συνάντηση με τον κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλονιάς.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα κι όλο το λαό να οξύνουν τον αγώνα, για να εκφραστεί πάνδημη αλληλεγγύη στους διωκόμενους μαθητές διεκδικώντας:

1. Να μην περάσουν οι διώξεις και η τρομοκρατία σε βάρος των τεσσάρων μαθητών.

2. Να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

3. Να πάρει η κυβέρνηση νομοθετική πρωτοβουλία για παύση κάθε δίωξης μαθητών που έχει κινηθεί με βάση την (καταργημένη) Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

4. Να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο αναφοράς, που επικαλείται το Υπουργείο, ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

5. Να σταματήσει η τιμωρία των αγώνων και η καταστολή τους από κυβερνήσεις – διοικήσεις της εκπαίδευσης.
Αργοστόλι 13/7/16

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

Ο Πρόεδρος                            Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης            Ποταμιάνου Σοφία


Ετικέτες: