ΕΛΕΜΕ-ΚΙ : Αγώνας ΤΩΡΑ - για την κάλυψη των κενών της νέας σχολικής χρονιάς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 12:49

ΕΛΕΜΕ-ΚΙ : Αγώνας ΤΩΡΑ - για την κάλυψη των κενών της νέας σχολικής χρονιάς


Αγώνας ΤΩΡΑ - για την κάλυψη των κενών της νέας σχολικής χρονιάς

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι τώρα, την ώρα της επίθεσης του αντίπαλου και της καλλιέργειας της αναποτελεσματικότητας και της διαίρεσης, είναι ανάγκη εκπαιδευτικοί – γονείς – μαθητές – όλος ο λαός, να διεκδικήσουμε την κάλυψη των χιλιάδων αναγκών σε εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά. Μετά τα ταξίματα, για 20.000 διορισμούς στην τριετία, το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι ούτε τη νέα σχολική χρονιά θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί, όπως πέντε χρόνια τώρα συμβαίνει με όλες τις κυβερνήσεις. Οι συνταξιοδοτήσεις, η αδιοριστία, ο τεχνητός περιορισμός των εκπαιδευτικών αναγκών, δημιούργησαν και θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων. Με τα σημερινά δεδομένα, η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 27.000 κενά μόνιμων εκπαιδευτικών. Tα φετινά 3.700 κενά με τα οποία «έκλεισε» η σχολική χρονιά 2015-2016, όχι μόνο θα παραμείνουν αλλά και δεν θα προσληφθούν 10.000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί (αναπληρωτές) από όσους είχαν καλύψει τα υπόλοιπα οργανικά κενά μονίμων πέρσι. Κι αυτή η κάλυψη θα συνεχίσει να είναι σε «δόσεις», όπως πάντα, που μέχρι το Φλεβάρη υπάρχουν προσλήψεις αναπληρωτών. Συνολικά. οι χαμένες εκπαιδευτικές ώρες είναι πολλαπλάσιες των 3.700 κενών ενώ υπάρχουν διαρκείς ανατοποθετήσεις και μετακινήσεις που βάλλουν εναντίον της σταθερής σχέσης μαθητή εκπαιδευτικού που πρέπει να υπάρχει από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Η κυβέρνηση προχωρά, όπως αποδεικνύεται από τα προηγούμενα, σε απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών και προλειαίνει το έδαφος κάνοντας λόγο για έλλειψη δυνατοτήτων τόσο από τον κρατικό προϋπολογισμό όσο και από το ΕΣΠΑ. Οι περιορισμοί στα Τμήματα Ένταξης, η Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα, ο διπλασιασμός του αριθμού των νηπίων για τη δημιουργία τμήματος, οι αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα του Γυμνασίου, οι περικοπές των υπευθύνων εργαστηρίων και η κατεύθυνση του Υπουργείου για πιο αυστηρή τήρηση του ορίου των 27 – 30 μαθητών / τμήμα, αποτελούν προσαρμογή στα οικονομικά «δεδομένα» καις τις προωθούμενες αναδιαρθρώσεις από κυβέρνηση - ΕΕ - ΟΟΣΑ.

Την ίδια ώρα επισημαίνουμε ότι με το πρόσχημα των «προνομίων» του σεισμόπληκτου Νομού μας θα επιχειρηθούν δραματικές συγχωνεύσεις τμημάτων. Παρόλα αυτά, στη συνάντηση που είχε η Επιτροπή Αγώνα Φορέων του Νομού στην Αθήνα, στη Βουλή με τις ΚΟ των κομμάτων, ο αρμόδιος εκπρόσωπος παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικόλαος Θηβαίος επανέλαβε τη ρήση – «δέσμευση» του Υπουργού κ. Φίλη ότι «στις 11 Σεπτέμβρη όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέση τους στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη». Καλούμε το λαό των νησιών μας, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να μην επιτρέψουν να περάσει ο σκόπιμος εφησυχασμός, να δράσουν ακόμη πιο αποφασιστικά με βάση τις πολιτικές που δρομολογούνται από συγκυβέρνηση – κεφάλαιο – ΕΕ.

Διεκδικούμε:

  1. Να καλυφθεί το σύνολο των 27.000 κενών από την αρχή της χρονιάς, από την 1η Σεπτέμβρη, με επαναπρόσληψη όλων των αναπληρωτών που εργάστηκαν φέτος και όσων άλλων απαιτούνται, σε μία φάση, με κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού.
  2. Κανένα νήπιο ή μαθητής εκτός νηπιαγωγείου ή ολοήμερου.
  3. Κανένας μαθητής σε τμήμα άνω των 20 μαθητών, ειδικά στις σεισμογενείς περιοχές.
  4. Να επανέλθουν οι υπεύθυνοι εργαστηρίων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Αργοστόλι 06/07/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

   Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης    Ποταμιάνου Σοφία



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ