15ο Επιστημονικό Συμπόσιο ΙΚΙ: Τιμητικές διακρίσεις στον Ομότιμο Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Νίκο Μοσχονά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 08:22

15ο Επιστημονικό Συμπόσιο ΙΚΙ: Τιμητικές διακρίσεις στον Ομότιμο Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Νίκο Μοσχονά


Στις 2 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ‘Κέφαλος’, έλαβε χώρα το 15ο Επιστημονικό Συμπόσιο του ΙΚΙ με θέμα : «Αρχιτεκτονική και πολεοδομία: παράδοση και εκσυγχρονισμός »

Το Συμπόσιοδιοργανώθηκε από το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΙΚΙ) και το Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ), με την υλικοτεχνική υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ) και την συνεργασία άλλων σχετικών φορέων.

Από τις τοπικές αρχές παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκκάτος οποίος και απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό.

Επίσης παραβρέθηκε η πρόεδρος του συλλόγου «Αστερίς» κα Κουλουμπαρίτση, ο ζωγράφος και γλύπτης Σ. Χουρμούζης, ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών κ. Κ. Παπαζαφειράτος, η κα Μπούλα Παπαδάτου, η αρχιτέκτων κα Μαργαρίτα Κοτσιλίνη και άλλοι συμπολίτες μας.

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν με εισήγηση και φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΜΧΠΠΑ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Κατά την διάρκεια της μεσημβρινής διακοπής, στο πλαίσιο της αναγνώρισης της προσφοράς προσώπων και φορέων του τόπου μας από το ΙΚΙ, δόθηκε τιμητικό δίπλωμα στον Ομότιμο Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ιστορικό κ. Νίκο Μοσχονά «για την διαχρονική του συμβολή στην ιστορική έρευνα

και ειδικά για το κοπιώδες έργο της διάσωσης και ανασυγκρότησης των ιστορικών αρχείων της Κεφαλονιάς με έμφαση στα αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά σχέδια »

Στο τέλος έλαβε χώρα συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι με τον συντονισμό του κ. Η. Μπεριάτου στο οποίο έλαβαν το λόγο : Ανδρέας Γιακουμακάτος, Καθηγητής Αρχιτεκτονικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών-ΑΣΚΤ, Γιάννης Αίσωπος Καθηγητής Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Νίκος Μοσχονάς, Ιστορικός, Ομότιμος Διευθυντής Ερευνών Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών –ΕΙΕ, Γεωργία Σπηλιοπούλου, Αρχιτέκτων ΑΠΘ, MSc UCL, στέλεχος του ΥΠΕΝ στη Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Τράπεζας Γης, Ιουλία Παπαευτυχίου, Αρχιτέκτων, Διδάκτωρ ΕΜΠ, Ελισάβετ Τραυλού, αρχιτέκτων- υπ. διδάκτωρ ΕΜΠ.

*******

Το ΙΚΙ ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του 15ου Συμποσίου και ιδιαιτέρως τους εισηγητές και τους συμμετέχοντες (καθηγητές ΑΕΙ, στελέχη τη διοίκησης και εκπροσώπους φορέων). Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στο Δήμο Κεφαλονιάς και στην ΚΕΔΗΚΕ για την υλικοτεχνική στήριξη τους.

Το ΙΚΙ ευχαριστεί τέλος όσους δημοσιογράφους και ΜΜΕ κάλυψαν την εκδήλωση καθώς και στους τεχνικούς του Δημοτικού Θεάτρου για την πολύτιμη βοήθεια τους στην άψογη διεξαγωγή των εργασιών του Συμποσίου.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ