Έφυγε και άφησε κόσμο απ' έξω το πλοίο στην Κυλλήνη!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 09:48

Έφυγε και άφησε κόσμο απ' έξω το πλοίο στην Κυλλήνη!

Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε χθες το απόγευμα δεκάδες Κεφαλλονίτες ταξιδιώτες (μεταξύ των οποίων και τον υπογράφοντα), καθώς έχασαν το τελευταίο πλοίο από Κυλλήνη. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Τι είχε συμβεί; Το πλοίο «Ανδρέας Κάλβος» αναχώρησε περιμένοντας μόλις 15 λεπτά, τη στιγμή που και ο καπετάνιος και η εταιρία γνώριζαν πως αρκετοί οδηγοί που ταξίδευαν από την Αθήνα με προορισμό την Κυλλήνη για το δρομολόγιο των 6.30, ήταν εγκλωβισμένοι για αρκετή ώρα μεταξύ Κιάτου και Ξυλοκάστρου εξαιτίας πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στην περιοχή (όλα τα αυτοκίνητα έμπαιναν σε παράδρομο) και θα καθυστερούσαν για περίπου μισή ώρα.

Τα τηλέφωνα απο τους οδηγούς που ήταν καθ οδών έπεφταν "βροχή" στο Λιμεναρχείο Κυλλήνης και παρά τις - όπως μάθαμε - συνεχείς ενημερώσεις του Λιμεναρχείου, προς τον καπετάνιο και την εταιρία, ότι υπάρχει κόσμος που θα φτάσει λίγο αργότερα (περί τις 7 το απόγευμα), το πλοίο αναχώρησε με μόλις 15 λεπτά καθυστέρηση ουσιαστικά φεύγοντας άδειο, καθώς κανείς από όσους επιβάτες είχαν κόψει εισιτήρια δεν πρόλαβε να φτάσει.

Μάλιστα το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψει από Κυλλήνη, άλλαξε δρομολόγιο και πήγε από Πάτρα με το βραδινό καράβι. Κάποιοι δηλαδή είχαν ξεκινήσει από τον προορισμό τους στις 2 το μεσημέρι και έφτασαν Κεφαλονιά στις 12 το βράδυ, μετά την αλλαγή του δρομολογίου!

Η επίσημη δικαιολογία από την εταιρία ήταν πως είχε και άλλο δρομολόγιο!

Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά...


Τι γίνεται όταν κάποιος δεν έχει τα λεφτά να πληρώσει ξενοδοχείο ώστε να διανυκτερεύσει στην Κυλλήνη;

Τι γίνεται όταν κάποιος δεν έχει τα λεφτά για να βγάλει το ακριβότερο εισιτήριο από την Πάτρα;
Θα γινόταν το ίδιο και θα έφευγε το πλοίο, αν υπήρχε και άλλη εταιρία (που μέχρι πέρσι υπήρχε) στην συγκεκριμένη γραμμή;


Και στην τελική τι φταίει ο εκάστοτε ταξιδιώτης που για 15-20 λεπτά θα είχε προλάβει το πλοίο και θα είχε γλιτώσει μια απίστευτη ταλαιπωρία;