1ο Θερινό Σχολείο Φυσικής με πειράματα και μεγάλη συμμετοχή από τους μαθητές (εικόνες/video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 14:43

1ο Θερινό Σχολείο Φυσικής με πειράματα και μεγάλη συμμετοχή από τους μαθητές (εικόνες/video)

Με την αυθορμησία μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από την  Κεφαλονιά αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, ξεκίνησε από χθες και για πρώτη φορά στην Κεφαλονιά στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος», το 1ο Θερινό Σχολείο Φυσικής και Αστροφυσικής.


Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Κεφαλονιάς με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Τοπικό Παράρτημα της Ένωσης και με τη συμβολή των στελεχών της Δ/νσης Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης και προσωπικά του Δ/ντή κ. Δημήτριου Μαρκάτου.

Τα παιδιά αγκάλιασαν με ενθουσιασμό αυτή την οργάνωση και γεμάτα απορίες αλλά και όρεξη για να περιπλανηθούν στον κόσμο της φυσικής και της αστροφυσικής παρακολούθησαν και συμμετειχαν στα πειράματα τα οποία παρουσίασε ο κ. Ηλίας Καλογήρου, Υπ ΕΚΦΕ Ηλείας σχετικά με την αδράνεια στην καθημερινότητας μας, μέσα από πραγματικά σενάρια.

Βασική επιδίωξη του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές  ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

Το Θερινό Σχολείο θα λειτουργεί στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» έως και την Παρασκευή 1η Ιουλίου, ενώ προγραμματίζονται και εξωτερικές επιμορφωτικές δραστηριότητες.

Μαρία Κουρκουμέλη

 

Παρακάτω οι δηλώσεις του αντιπροέδρου Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κ. Παναγιώτη Φυλντίση και του καθηγητή Φυσικής Αντώνη Κατάνια στην ραδιοφωνική εκπομπή του Inefalonia 89,2 “Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή.

Το πρόγραμμα για τις επόμενες ημέρας :

 

 


Ετικέτες:

Φόρτωση…

Φόρτωση…