Ανακοίνωση της ΔΕΥΑ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 15:09

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑ

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο σχετικά με την ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης πλησίον των ακτών του Αργοστολίου και της Λειβαθούς και προς αποφυγή παρερμηνειών, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους δημότες μας και επισκέπτες του νησιού ότι η Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων Αργοστολίου λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Σε τακτική βάση πραγματοποιούνται μετρήσεις εισροών και εκροών, τα αποτελέσματα των οποίων είναι εντός των προβλεπόμενων προδιαγραφών. Στη δε περιοχή της Λειβαθούς δεν υπάρχει ούτε δίκτυο αποχέτευσης ούτε Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων.

Όσο αφορά τη δυσοσμία των φρεατίων ομβρίων υδάτων επί των οδών Ριζοσπαστών και Λεωφόρου Βεργωτή η υπηρεσία μας πραγματοποιεί όπως κάθε χρόνο, πλύσιμο αυτών τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Σε όσα από αυτά η αρχική κατασκευή επέτρεπε επιδιόρθωση του προβλήματος, η υπηρεσία μας προχώρησε στις απαραίτητες εργασίες επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η υπηρεσία κατανοεί το πρόβλημα, το οποίο οφείλεται στη φύση του μεγαλύτερου τμήματος του συστήματος αποχέτευσης του Αργοστολίου (παντορροϊκό σύστημα), και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια καταπολέμησης του προβλήματος.