Ο Πρέσβης της Κούβας στην Κεφαλονιά: «Ευχαριστώ για την αλληλεγγύη στον Κουβανικό λαό»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 22:30

Ο Πρέσβης της Κούβας στην Κεφαλονιά: «Ευχαριστώ για την αλληλεγγύη στον Κουβανικό λαό»

Ο Πρέσβης της Κούβας στην Κεφαλονιά: «Ευχαριστώ για την αλληλεγγύη στον Κουβανικό λαό»

O Πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνεζ, βρέθηκε σήμερα στην Κεφαλονιά, προσκεκλημένος από τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης- Παράρτημα Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο το Σάββατο το απόγευμα, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση συζήτηση της ΕΛΜΕΚΙ και του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης με θέμα: « Οι κατακτήσεις της κουβανικής επανάστασης στην παιδεία».

Εκ μέρους του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης μίλησε ο Γιάννης Κουρούκλης, ενώ εκ μέρους της ΕΛΜΕΚΙ ο πρόεδρός της Διονύσης Γεωργόπουλος.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως τονίστηκε ήταν «να αναδείξουμε τα επιτεύγματα που έχει πετύχει το νησί της επανάστασης στον τομέα της Παιδείας, αλλά και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον Κουβανικό Λαό».

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Κούβας κ. Κομπάτσο Μαρτίνεζ, καλησπέρισε τους παρευρισκόμενους στα Ελληνικά και ξεκίνησε να ξετυλίγει το κουβάρι της επιτυχημένης ιστορίας της χώρας του στον τομέα της Παιδείας.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Κεφαλονιά για την αλληλεγγύη που εισέπραξε απέναντι στον Κουβανικό λαό. «Εδώ υπάρχει ένας σύνδεσμος φιλίας με την Κούβα, που πάντα δείχνει την αλληλεγγύη του» ήταν τα λόγια του κ. Κομπάτσο και συνέχισε: «Οσον αφορά το θέμα της εκπαίδευσης, στην Κούβα υπήρχε ένα ποσοστό 20% του πληθυσμού που ήταν αναλφάβητοι. Ωστόσο μεγάλη δουλειά της επανάστασης ήταν να μπορέσει να μορφώσει τον κόσμο και το πέτυχε. Το πιο ωραίο μέτρο στην Κούβα ήταν η εκστρατεία κατά του αναλφαβητισμού στην οποία οι νέοι έπαιρναν από το χέρι τους γονείς τους και τους πήγαιναν να μορφωθούν. Η Κούβα έγινε η χώρα που εξολόθρευσε τον αναλφαβητισμό».

Την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Κομπάτσο παρακολούθησε αρκετός κόσμος, ο οποίος αψήφησε και την κακοκαιρία που εκείνη την στιγμή έπληττε το νησί. 

DSC 0557DSC 0559DSC 0561DSC 0567DSC 0570DSC 0571DSC 0574DSC 0575DSC 0579DSC 0581


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250