Ενημέρωση για τους αμπελουργούς από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 13:24

Ενημέρωση για τους αμπελουργούς από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης υπενθυμίζει στον Αμπελουργό της Ρομπόλας, του Τσαουσιού, της Μαυροδάφνης, του Βοστιλιδιού κλπ ποικιλιών ότι, το βλαστικό στάδιο των αμπελιών είναι ευαίσθητο σε προσβολές και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες ευνοούν την ανάπτυξη του μύκητα του ωιδίου που  θεωρείται από τις πιο σοβαρές ασθένειες των ντόπιων αμπελιών.
Οι Γεωπόνοι του Ε.Α.Σ. – σταθεροί σύμβουλοι του ντόπιου Αμπελοκαλλιεργητή - συνιστούν συνεχή έλεγχο των αμπελώνων και επέμβαση με κατάλληλα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα, από διαφορετικές ομάδες, προς αποφυγήν ανθεκτικότητας ιδιαίτερα σε περιοχές όπου η ασθένεια εμφανίζεται κάθε χρόνο. Η επανάληψη των ψεκασμών για την συνδυασμένη καταπολέμηση ωϊδίου και περονοσπόρου εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, την ποικιλία και την περιοχή.
Τονίζεται ότι καλλιεργητικά μέτρα που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αέρα μέσα στον αμπελώνα και συντελούν στο ταχύτερο στέγνωμα των φυτών από τη βροχή ή τη δροσιά, συμβάλουν καθοριστικά στον περιορισμό της σοβαρότητας των ασθενειών του περονοσπόρου και του ωιδίου.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης